Bouwvakkers redden hond uit ijs, maar blijkt wolf te zijn

Dit is een bijzonder verhaal uit Estland. Een paar bouwvakkers zagen deze week een dier vast zitten in een bevroren meer. Ze bedachten zich geen moment en probeerden het dier los te maken uit het ijs. Wat uiteindelijk lukte.

Het dier was uitgeput en had waarschijnlijk niet lang te leven. De wegwerkers brachten de hond, althans dat dachten ze, naar hun bouwkeet in Estland en gaven het wat te eten en te drinken.

Ook kreeg het dier een paar warme dekens. Omdat ze niet wisten of de hond bijvoorbeeld hondsdolheid had gaven ze hem een met de hand gemaakte muilkorf van rubber. 

Ze haalden er een dierenarts bij die de wolf meteen herkende. Het was een jong dier, die in de problemen was gekomen in de rivier. Al snel knapte het dier op. Hij keek weer wat beter uit zijn ogen en begon te reageren op de bouwvakkers, die trouw bij hem waakten. 

Nauwelijks onder de indruk van de wolf

De mannen waren nauwelijks onder de indruk van het feit dat het een wolf was. Sterker nog, ze bleven hem eten geven totdat hij sterk genoeg was om weer vrij te worden gelaten.

Ze brachten hem naar een verlaten stuk bos en openden de kooi. Het dier ging de vrijheid in en keek nog één keer om volgens de mannen. 

Het dier heeft een GPS-tracker gekregen, zodat wetenschappers kunnen zien waar het dier is. Hij maakt het goed volgens de volgers. Op het internet krijgen de mannen veel steun voor hun actie.

Uiteindelijk wordt het dier weer vrijgelaten: