Dolfijnen gered voor de kust van Zandvoort

Een groepje dolfijnen is afgelopen dinsdag gered voor de kust van Zandvoort. Het ging om meerdere spitssnuitdolfijnen, die van nature niet in de Noordzee voorkomen. Het ging om meerdere dieren die wel erg dichtbij strandgangers kwamen. De onderstaande video is dan ook gemaakt door een van de mensen die dieren zag.

Spitssnuitdolfijnen leven normaal in diep water. Ze hebben hun naam vanwege hun opvallend spitse snuit. Deze zoogdieren worden zelden of nooit in Nederland gespot, daarom is deze ontmoeting extra bijzonder. Je ziet ook dat veel mensen in het water met bewondering naar de dieren kijken.

Maar het is ook slecht nieuws volgens medewerkers van SOS Dolfijn. Volgens hen was één van de dieren bijna gestrand geraakt. Maar door de zomerdrukte waren er veel mensen te water die de tandwalvis hebben kunnen keren richting zee. Bemanning van de Reddingsbrigade Zandvoort heeft vervolgens het gebied nauwlettend in de gaten gehouden en zoveel mogelijk recreatieve vaartuigen op afstand gehouden.

Een volwassen spitssnuitdolfijn wordt ongeveer 5,5 meter groot. Kalfjes zijn bij geboorte zo’n 2,4 – 2,7 meter groot. Als iemand de dieren waarneemt, dan is het dringende advies om de dieren niet te benaderen en SOS Dolfijn te bellen om de locatie door te geven. Het team is bereikbaar via 06-46656601.

Bekijk de unieke beelden