Honderden dolfijnen en walvissen gezien bij Kaapstad

Bij sommige video’s weet je soms niet waar je moet kijken. Dit is er zo een. De wateren rondom Zuid-Afrika zitten vol met vissen, met name sardientjes. Dat trekt dolfijnen aan, maar ook talloze walvissen. Een groepje vissers komt middenin een jacht van dolfijnen en walvissen op de vissen. Het gebeurt voor de kust van Kaapstad

De dieren trekken zich niets aan van het bootje. Een van de vissers begint een video te maken, maar je ziet dat hij moeite heeft om alles in beeld te krijgen. Het zijn honderden dolfijnen en ook een groep walvissen die jagen op de vissen. Het is een ongekende video waarbij je zou willen dat je ooit ook zoiets zou kunnen beleven toch?

Dit zelf meemaken?

Elk jaar jagen dolfijnen en walvissen hier in een bepaalde periode op de sardientjes. De miljoenen dieren komen elk jaar naar de oppervlakte om te paren. En dan slaan de dolfijnen toe. Met in hun kielzog de walvissen. Het is een natuurlijk proces om het aantal sardientjes niet te veel te laten worden. Het wordt de Sardine Run genoemd. Ik ging er een paar jaar geleden kijken en vond het zeer imposant.

Bekijk mijn tips voor de unieke Sardine Run

Bekijk de ongekende beelden