Droombaan: Luxe resort op Malediven zoekt boekverkoper

De eilanden van de Malediven zijn de ultieme relaxplek. Waar veel mensen boeken lezen op het goudgele strand en genieten van de rust, het kabbelen van de zee en het uitzicht.

Soneva Fushi, een 5-sterrenresort op het Baa Atoll, wil haar gasten graag helpen dus hebben ze sinds vorig jaar de ‘Barefoot Bookseller’.

Oftewel een boekenverkoper die een klein winkeltje op het resort verkoopt. Oh ja, je loopt op je blote voeten in het zand. Dat is een voorwaarde. Vandaar ook de bijzondere bijnaam van je baan: The Barefoot Bookseller.

Je moet wel van boeken houden

Het is een pop-upboekenwinkel die gerund mag worden door jou. Mits je natuurlijk van boeken houdt en je passie voor papier over kunt brengen op anderen. Je belangrijkste taak is pro-actief de gasten helpen bij hun keuze van boeken. Je mag ook lessen geven in creatief schrijven, kinderen voorlezen en meer. 

Een van de leuke bijkomstigheden is dat je een blog moet bijhouden over je avonturen. Zodat je later nog eens kunt terug kijken op een van de meest bijzondere baantjes die je ooit hebt gehad. De boekenwinkel gaat open in oktober…

Als je wordt gekozen krijg je eerst een opleiding van een maand. Waarbij je de kneepjes leert van het boekenverkoper, maar ook alles leert over het resort. waarna je reis naar de Malediven begint. De baan is voor 6 maanden. En ja, je krijgt een salaris.

Op de website waar je kunt solliciteren staat: “De meeste mensen vinden een vakantie de ideale gelegenheid om te lezen, maar het perfecte boek vinden dat je beleving verbetert, kan een uitdaging zijn”.

Hoe doe je mee?

De sollicitatie is eenvoudig. Je kunt je online opgeven. Zie de website

Ook naar de Malediven?

Ik ging recent naar Malediven. Lees mijn reisverslag waarom je ooit naar de Malediven moet…