Eiland met resort en vliegveld te koop op de Malediven

Droom jij al jaren van een eigen eiland? Met stranden, een privéluchthaven en een resort om te runnen? En dat het liefst in een tropisch paradijs? Zoiets als de maagdelijke Malediven? Dan is dit je kans. Het eiland Funadhoo staat te koop. En het eiland is gelijk al populair onder mogelijke kopers. Want ja, je eigen eiland. Wie wil dat niet?

De Malediven, wie droomt er niet van? Toen ik er was keek ik mijn ogen uit. En ja, toen dacht ik ook wel: Wat zou het gaaf zijn om een eigen eiland hier te hebben. Dit land bestaat uit duizenden eilanden. Die bijna allemaal heerlijke stranden hebben. Terwijl het zeewater het gehele jaar door lekker warm is. En kristalhelder, zodat je hier heerlijk kunt snorkelen tussen de vele kleurrijke vissen.

Het merendeel van de eilanden op de Malediven is klein en torent maar net boven de zeespiegel uit. Zoals ook Funadhoo Island in de Raa Atol. Dat zeer fraai is. En volledig voldoet aan het idee van een tropisch paradijs. Het eiland telt 683.919 vierkante meter.

De heerlijke faciliteiten van het eiland

Op het eiland ligt het Ifuru Resort met 150 luxe villa’s aan het strand. En natuurlijk een zwembad. En een bar met restaurant. Of eigenlijk twee. En er is een disco. Daarnaast heeft het eiland een eigen vliegveld, zodat je eenvoudig naar het eiland kan. En je gasten dus ook. Dit vliegveld opende in 2015 en is volledig operationeel.

De afstand naar de hoofdstad Male van de Malediven is 110 km. Om er te komen duurt 25 tot 30 minuten met een watervliegtuig. En ongeveer 20 tot 25 minuten met een klein vliegtuig. En zo’n 3 uur met een speedboot.

De prijs?

Dit soort plekken op aarde zijn niet goedkoop. Maar dat had je ook niet verwacht. Het staat nu te koop voor 65 miljoen dollar. Dat is zo’n 59 miljoen euro. Maar ook hier geldt: Je kunt altijd een bod doen. En kijken of de verkopers toehappen. Toch?

Meer informatie?

Zie de website van Private Islands Inc.