Video: Nijlpaarden lopen door de straten van St Lucia in Zuid-Afrika

Begin 2020 was ik op rondreis en ging onder meer naar St Lucia in Zuid-Afrika. Waar ik een paar nachten verbleef in een bed & breakfast. Om van daaruit allerlei excursies te doen in deze heerlijke regio.

St Lucia is een heerlijk stadje midden in een immens estuarium, oftewel een riviermonding. St Lucia ligt in het oosten van het land, vlakbij het beroemde iSimangaliso Wetland Park.

Het sappige gras van de gazons

In St Lucia en omgeving leven de meeste nijlpaarden in Zuid-Afrika. Die geregeld door het stadje lopen. De reden is simpel: ze zijn dol op het gras dat langs de diverse straten ligt. En op sommige gazons groeit.

De dieren lopen hier op hun dooie gemak, want ze worden met bewust rust gelaten. Wat logisch is, want deze dieren zijn extreem gevaarlijk. En opvallend snel, waardoor je erg moet oppassen als je hier rond loopt. Maar bijzonder is het wel. En als je netjes afstand behoudt is er niets aan de hand. Dan kun je iets heel bijzonders zien.

Bekijk hoe het nijlpaard door de straten liep:

Wil jij dit ook meemaken?

Dat kan. Het gebied is makkelijk te bereiken en garandeert een bijzondere ervaring. Bekijk dan mijn tips voor de nijlpaarden excursie in St Lucia.

Ook ging ik op safari met een jeep, waarbij ik ook tientallen nijlpaarden zag. Lees hier mijn tips voor safari in iSimangaliso.

Overnachten in St Lucia

Dit stadje is gezellig, maar vooral ook interessant omdat je hier in de avond nijlpaarden op straat kunt zien lopen. Alleen al daarom wilde ik hier meerdere nachten doorbrengen. Mijn geduld werd beloond, wat een unieke belevenis is. Je vindt in St Lucia diverse kleine hotels, luxe lodges en knusse guesthouses. Je kunt ze eenvoudig online vergelijken en boeken. Wees er wel op tijd bij, want dit stadje is erg gewild.

Bekijk hoe twee nijlpaarden door de straten lopen: