blijf op de hoogte!

blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor de gratis nieuwsbrief

Een dakkoffer voor op de auto: handige extra laadruimte op het dak

Een herkenbaar en misschien wel jaarlijks terugkerend ritueel. Hoewel jullie hebben afgesproken om dit keer niet zoveel bagage mee te nemen op vakantie, kom je al snel tot de conclusie dat de laadruimte van de auto propvol zit. Maar die ski’s moeten toch écht mee op wintersport. Een dakkoffer biedt uitkomst. Deze extra laadruimte op het dak van de auto zorgt ervoor dat je al het noodzakelijke op een eenvoudige manier met je meeneemt.

Welke bagage is geschikt om te vervoeren in dakkoffers?

In een dakkoffer kun je voorwerpen kwijt waar in de auto geen plaats meer voor is. Denk daarbij maar eens aan ski’s en snowboards. Maar in een koffer op het dak kun je natuurlijk nog meer spullen met je meenemen. Hierbij kun je denken aan sportaccessoires, onderdelen voor de auto, sneeuwkettingen of zelfs een reservewiel. Ook (voor)tenten kunnen op een eenvoudige manier vervoerd worden zonder dat ze ruimte innemen in de auto zelf. Ga je met het hele gezin op vakantie? Dan biedt een dakkoffer ook plaats aan extra bagage zoals kleding of schoenen. In de dakkoffer selectie van Autodoc krijg je een goed idee van de verschillende soorten dakkoffers die we kennen.

Handige tips voor het monteren van een dakkoffer

Als je in het bezit bent van een nieuwe dakkoffer, moet deze natuurlijk nog wel op de juiste manier gemonteerd worden. Alleen op deze manier kun je bagage of sportaccessoires veilig en verantwoord vervoeren. Je wilt er immers niet aan denken wat er gebeurt als de koffer losschiet. Als je gaat reizen met een dakkoffer, dan ben je tevens gehouden aan een maximaal toegestane snelheid. In de meeste gevallen is dit vastgesteld op 120 of 130 km/h.

Bij het monteren van de koffer op het dak van de auto is het van belang dat je de instructies opvolgt die horen bij de dakkoffer die je hebt gekocht. Daarnaast is het verstandig om op een goede verdeling van de bagage te letten. Ook kun je kleinere tassen of voorwerpen vastzetten om schuiven en onbalans te voorkomen. Controleer bij een stop regelmatig of de koffer nog goed vast zit. Zo ga je goed voorbereid, veilig én met voldoende laadruimte op reis.

Dakkoffers in verschillende uitvoeringen: zo kies je de juiste voor jouw auto

Natuurlijk is het belangrijk om een dakkoffer te kiezen die past bij jouw auto, let hier bijvoorbeeld op bij de dakkoffer selectie bij Autodoc. Zo ben je zeker van een veilig gebruik én kun je de koffer op de juiste manier monteren. Dakkoffers komen in diverse afmetingen. De keuze is afhankelijk van jouw persoonlijke voorkeur, maar natuurlijk ook van de producten die je in de dakkoffer wilt gaan vervoeren. Ook het volume van de koffer is belangrijk. Des te meer volume, des te meer bagage je met je mee kunt nemen. 300 liter volume is gebruikelijk voor een kleine dakkoffer terwijl grotere exemplaren een capaciteit tot wel 500 liter kunnen hebben. Daarbij moet je natuurlijk wel op het draagvermogen van de dakkoffer letten. Dit kan variëren van 40 tot en met 100 kilo.