Eenvoudig besparen op jouw droomreis

Op reis gaan, ontkomen aan de dagelijkse sleur en genieten alles wat de wereld te bieden heeft. Iedereen smacht ernaar, zodra het bijna zo ver is dan kan je waarschijnlijk ook niet wachten om te vertrekken. Jouw droomreis is helaas niet alleen maar genieten, er zijn namelijk minder leuke aspecten verbonden aan zo’n reis. Je komt namelijk niet zomaar op je droombestemming, hier gaat veel denk- en regelwerk aan vooraf. Je kan eenvoudig besparen op alle kosten, van vliegtickets tot aan parkeerplaatsen rondom vliegvelden. Hoe? Lees dan vooral verder!

Kiezen van jouw droombestemming

Het kiezen van de bestemming is het eerste en het leukste aspect, hier kan je namelijk je dromen loslaten en de mooiste plekken tegen elkaar afstrepen. Of je nou wilt gaan wandelen op de Chinese Muur, surfen in Australië of raften in de Alpen, alles is mogelijk. Zo heb je zelf in de hand welke van je dromen je gaat realiseren en maak je altijd de goede keuze. Zodra je je keuze hebt gemaakt kan je gaan nadenken over de minder leuke aspecten.

Regelen van de reis en accommodatie

Wanneer je je bestemming hebt gekozen zal je gaan moeten nadenken over hoe je op je droombestemming gaat komen en waar je gaat verblijven. Je zult er tijdens het zoeken achter komen dat er tegenwoordig tal van websites zijn waar je de reizen en accommodaties kunt vergelijken en boeken. De een is voordeliger dan de ander en je zult bepaalde afwegingen moeten maken.

Ga je bijvoorbeeld voor minimale kosten of reis je liever wat luxer? Verblijf je liever in gezelschap of in ultieme rust? Je zult voor alle specifieke wensen iets vinden en daarbij kan je de verschillende aanbieders met elkaar vergelijken om de meest voordelig mogelijke optie te vinden.

Vergeet niet het startpunt van je reis

Er is een onderdeel die veel mensen uitstellen of zelfs helemaal vergeten. Na het regelen van de reis en accommodatie lijkt het alsof je er al bent, maar heb je er ook over nagedacht hoe je naar de luchthaven gaat? Dit kan bijvoorbeeld met het openbaar vervoer, taxi of eigen auto.

De auto is meest comfortabele methode en helemaal niet zo duur als je wellicht denkt. Het parkeren bij een luchthaven kan namelijk op veel verschillende manieren en tegen sterk variërende tarieven. Ook hiervoor bestaan er tegenwoordig tal van vergelijkings- en reserveringswebsites.

De parkeermogelijkheden rondom vliegvelden

Het parkeren van je auto bij een luchthaven kan op verschillende manieren. Je kan parkeren op loopafstand, parkeren inclusief shuttleservice en parkeren inclusief valet service. Daarnaast is er nog onderscheid te maken tussen de officiële airport parkeerplaatsen en parkeerplaatsen van private parkeeraanbieders.

Via boekingsplatform Vliegen en Parkeren kan je het aanbod terugvinden op één platform. Zo kan je het gemakkelijk vergelijken en ook direct een parkeerplaats reserveren. In Nederland kan je parkeren bij Schiphol, Eindhoven Airport en Rotterdam Airport en daarnaast is er ook aanbod in Duitsland, België en Frankrijk.

Eenvoudig besparen op de parkeerkosten

Doordat het aanbod zo groot is, wordt er door veel parkeeraanbieders geconcurreerd op prijs. Hierdoor is het tijdens het hoogseizoen mogelijk al voor € 40 te parkeren gedurende 8 dagen. Bij andere luchthavens kan dit zelfs nog goedkoper. Schiphol Airport heeft op het moment van schrijven zes beschikbare parkeerplaatsen en bij de private parkeerbedrijven op de website van Vliegen en Parkeren zijn dit er achttien.

Vooraf vergelijk en reserveren loont!

Je ziet het, wanneer je het aanbod voor elk mogelijk aspect vooraf vergelijkt en reserveert dan kan je snel besparen. Alleen al op het parkeren kan je al snel tientallen euro’s besparen. Zo kan je toch van een aantal extra cocktailtjes genieten op je droomlocatie.