blijf op de hoogte!

blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor de gratis nieuwsbrief

Enorm groot Matteüs beeld geplaatst op La Sagrada Familia

Afgelopen week was er iets bijzonders te zien bij La Sagrada Familia in de Spaanse stad Barcelona. Werknemers plaatsen een enorm beeldhouwwerk op de top van de kerk, dat al 141 jaar in aanbouw is. Het beeld stelt de Evangelist Matteüs voor. Ook werd vorige week een mijlpaal bereikt toen ze de toren gewijd aan Johannes af hebben gerond. Zijn beeld stelt een adelaar voor.

De vier evangelisten

Elke toren van de wereldberoemde kathedraal is gewijd aan een van de vier evangelisten. Ze maken het kwartet complet: Matteüs als engel, Marcus als leeuw, Lucas als os, en vorige week  dus ook Johannes als adelaar. De beelden zijn vervaardigd door de beeldhouwer Xavier Medina-Campeny. Deze prestaties markeren belangrijke mijlpalen in de voortdurende bouw van de kerk, die voor het eerst begon in maart 1882. Volgens planning zal het kunstwerk in 2026 af zijn.

Gratis culturele evenementen in november

Nu de steigers geleidelijk naar beneden komen van de voltooide torens, heeft La Sagrada Família haar plannen onthuld voor een speciale mis om de kerk te zegenen. Deze staat gepland op 12 november.

Dan zal de kerk open zijn voor het publiek. Deze gebeurtenis markeert het begin van de verlichting van alle vier de torens. Dit visueel spektakel zal tot Kerstmis de skyline van Barcelona blijven verlichten.

Gedurende de gehele maand zal de stad Barcelona ook een reeks gratis culturele evenementen organiseren om de voltooiing van de vier Evangelistentorens te vieren. Iedereen wordt uitgenodigd om deel te nemen aan dit historische moment. Er zullen gratis concerten zijn, evenementen voor kinderen en natuurlijk castells - de geliefde traditie van Barcelona om menselijke torens te bouwen wanneer er een feest plaatsvindt.

Bekijk de beelden van het beeld

Wist je dat ik ook video's van mijn reizen maak? Bekijk mijn YouTube-kanaal hier