Familie olifanten in Afrika redt jong uit snel stromende rivier

Olifanten moeten soms een rivier over steken. Ondanks dat deze dieren opvallend groot zijn kunnen ze in de problemen komen. Zeker de jonge dieren, zoals blijkt uit deze video.

In de Ewase Nyiro rivier bij de beroemde Mount Kenya probeerde een groep olifanten de river over te steken. Maar deze rivier in Kenia kan een opvallend snelle stroming hebben door al het smeltwater dat van de berg komt.

In deze bijzondere video uit Afrika zie je hoe een jonge Afrikaanse olifant het water in gaat om naar de overkant te zwemmen. Het dier komt dichtbij de overkant, maar wordt moe. Waarna het lijkt alsof de stroming het gaat winnen. Zijn moeder kan net op tijd ingrijpen door haar lijf er voor te gooien. Terwijl ook enkele andere olifanten in de groep helpen.

Het jonge dier haalt met moeite de overkant. Waarna hij wordt herenigd met de groep. De safarigangers haalden opgelucht adem en gelukkig had een van hen een video gemaakt. En hij zette het op YouTube.

Zelf Afrikaanse olifanten zien in het wild?

Op safari gaan is magisch. Je weet niet wat je tegen komt, al zijn bijzondere ontmoetingen gegarandeerd. En meestal met grote groepen Afrikaanse olifanten. Ontdek de beste plekken om het grootste landdier te zien, mijn tips voor de Afrikaanse olifant

Bekijk de video van de familie olifanten