Goed nieuws uit Australië: Deze mollige mierenegel is het bewijs

De afgelopen weken, of eigenlijk maanden, was het nieuws uit Australië bijna alleen maar negatief. Ook op Droomplekken.nl heb ik diverse berichten gepost over de problemen naar aanleiding van de bosbranden. Veel dieren hadden in het land hadden problemen, maar niet alleen.

In het Bonorong Wildlife Sanctuary in Tasmanië kwam een mierenegel binnen, die opvallend mollig was. Het dier weegt ruim drie kilo, wat erg veel is voor een mierenegel. Na onderzoek blijkt het zeer goed te gaan met Hayes, zoals het dier liefkozend wordt genoemd op sociale media.

Mierenegels behoren tot de meest vreemde dieren op aarde:

De mierenegel is kerngezond en lijkt van het leven te genieten. En heeft dus weinig problemen gehad van de bosbranden en alle commotie er om heen. Het dier geniet van het leven. en is symbool geworden voor de wederopstanding van de natuur op Australië.

De medewerkers van Bonorong Wildlife Sanctuary plaatsten foto’s op Facebook om te laten zien dat er niet alleen maar slecht nieuws te melden is. Met veel reacties. Van Australiërs, maar ook veel buitenlanders. Het dier is inmiddels weer uitgezet in de natuur. En ja Hayes is ook wel erg schattig, toch?