Koala drinkt regenwater op de weg

De afgelopen weken zijn er hartverscheurende beelden te zien geweest van de bosbranden in Australië. Waarbij tientallen mensen en miljoenen dieren zijn omgekomen. Waaronder heel veel koala’s die niet aan het vuur konden ontsnappen.

Na wekenlange droogte ging het gisteren eindelijk regenen in grote delen van Australië. Waardoor veel branden zijn geblust en de dieren weer water kunnen vinden om te drinken.

Pamela Schramm en haar kinderen reden naar huis toen ze de dorstige koala zagen. Het was op de Moree naar Croppa Creek Road in New South Wales. De eenzame koala zit op zijn gemak te drinken van de vallende regendruppels. Het dier geniet echt van het vocht waar het zo lang op heeft moeten wachten. De video gaat nu de wereld over, terwijl talloze nieuwe initiatieven worden opgezet om de mensen en dieren in de getroffen regio’s te helpen.

Bekijk de video van de drinkende koala op de weg:

Jij kan helpen!

Een van de beste dingen die toeristen kunnen doen is een reis boeken naar dit deel van de wereld. Dit zie de gouverneur recent. Zodat er weer geld binnen komt om van alles op te bouwen.