Hert is tijger te slim af door onderwater te duiken

Een familie axisherten is lekker aan het grazen in het wereldberoemde natuurgebied de Sundarbans. Dit immense moerasgebied ligt op de grens van Bangladesh en India. Het is ook het leefgebied van de tijger, zoals je op deze intrigerende video kunt zien. Een toerist filmde een uniek tafereel, dat op een bijzondere wijze afloopt. Daar waar de meeste kijkers geloven dat het hertje het onderspit delft, is dit niet waar. Sterker nog, het hert is de tijger te slim af. En dat op een manier die nog niet eerder is vastgelegd.

Zal ik een tijger zien op safari?

Een toerist was op tijgersafari in het immense natuurgebied. Het zien van een tijger is hier niet gegarandeerd, maar het kan altijd. Dat is het mooie van dit soort tijgersafari's. Ik heb er meerdere gedaan in zowel India als Nepal en vond het geweldig. De toerist in deze video zag hoe een tijger steeds dichtbij de herten komt, al is dit niet eenvoudig. De herten zijn altijd alert, maar hebben de tijger op een afstand van tien meter niet gespot. De tijger blijft doodstil staan, totdat een van de herten dichterbij het water komt.

De tijger waagt zijn kans en rent op het dier af. Maar herten kunnen goed zwemmen. Al is de tijger krachtiger, waardoor het roofdier al snel in de buurt van het hert komt. De toerist dacht dan ook dat het hert het niet zou overleven. Toen ik de beelden zag had ik dezelfde gedachte. Maar toen gebeurde er iets bijzonders, volgens diverse biologen die het filmpje inmiddels ook hebben bekeken.

 Het hert doet iets onverwachts, maar ongekend slims. Het dier verandert onderwater van richting, waardoor de tijger het hertje kwijt is. Het hert zwemt snel naar de kant om te vluchten. Je ziet op de video hoe de tijger verbaasd om zich heen kijkt. om dan ook maar naar de oever te zwemmen. Als hij daar aankomt, is het hertje al lang weg. Bijzonder toch?

Bekijk de unieke beelden

Gratis nieuwsbrief ontvangen?

Schrijf je in en blijf wekelijks op de hoogte van het laatste reisnieuws, tips en video's.