Hond en nieuwsgierige walvishaai 'kussen' elkaar

Een vrouw ging recent snorkelen langs de Australische kust. Haar hond blijft achter in het bootje. Ze komt een nieuwsgierige walvishaai tegen. De immense vis heeft echter minder interesse maar in de labrador. Ze filmt hoe de dieren elkaar van dichtbij begroeten.

Een walvishaai in het wild zien is erg bijzonder. Zeker als het dier zo dichtbij komt als deze. Het gebeurde bij het beroemde Ningaloo Reef in Australië. Een van de vele dieren die je hier kunt zien zijn deze vriendelijke reuzen. De walvishaai is de grootste vis ter wereld.

De vrouw pakt een GoPro en gaat het water in. Een walvishaai van ruim 6 meter zwemt haar richting op. De vrouw blijft bij de boot waar haar hond haar volgt.

De walvishaai komt naar de hond toe

Dan komt het bijzondere. De walvishaai lijkt door te hebben dat de hond in de boot zit. Het dier zwemt naar de boot en probeert dichterbij te komen, terwijl de vrouw gewoon door filmt. Ze komen zelfs even neus aan neus, want ook de hond is wel nieuwsgierig naar dat immense dier in het water. 

Ook de walvishaai in het wild zien?

Dit zijn de beste plekken om het water in te gaan om deze dieren op een verantwoorde manier te zien. Bekijk de beste plekken voor de walvishaai.  

Bekijk de heerlijke video