Walvis geeft SUPper vriendelijk duwtje

Een SUPper had een ongelofelijke ontmoeting met een immense walvis. Hij ging met een vriend op pad in een deel van Argentinië waar deze dieren geregeld worden gezien. Ze komen twee grote walvissen tegen. Een van de dieren duwt zelfs de sup even vooruit.

In het zuidelijke deel van Argentinië ligt een bijzonder natuurgebied. Het Valdés-schiereiland is wereldberoemd bij natuurliefhebbers vanwege de vele dieren. Waaronder diverse soorten walvissen, zoals de zuidkaper.

Deze dieren komen hier tot rust en zijn vaak erg nieuwsgierig naar toeristen. Ik heb hier ook een kajak excursie gemaakt en ook toen kwamen de dieren opvallend dichtbij.

Unieke ontmoeting

Vorige week was het water erg rustig, waarop twee SUPpers op pad gingen. Op hun plank voeren ze het water op. Plotseling komt een walvis van meer dan 15 meter aanzwemmen. En dan nog een. Ze lijken nieuwsgierig naar de soort surfplanken en de mensen er op.

Sterker nog, een van de dieren zwemt op zijn gemak onder de SUPper door. En hij lijkt de SUP even een duwtje te geven. Het is een bijzondere ontmoeting, maar in deze regio redelijk gewoon. Dus als je naar Patagonië gaat, moet je deze plek wel bezoeken.

Bekijk de heerlijke beelden