Walvis laat vissers zien hoe je vis vangt

Als je gaat vissen heb je altijd een kans om iets bijzonders op zee te zien. Dit blijkt wel weer uit onderstaande video. Een groep vissers gingen het water op in de staat Washington in de Verenigde Staten. het water was rustig tot er plotseling talloze vogels boven het water zagen. En vlak daarna zagen ze een walvis. Het dier was ver weg en ze hoopten het nog eens te zien. Maar dan iets dichterbij. Een gevoel dat je waarschijnlijk wel kent als je op walvissafari gaat.

Een van de vissers besloot een video te maken met zijn mobiele telefoon. Het water is rustig, maar de vogels verraden activiteit onder water. Dan komt plotseling de walvis omhoog met zijn bek open. Direct naast de boot. Hij is aan het eten; vis staat op zijn menu.

De vissers schrikken, wat duidelijk is te zien op de beelden. Maar de walvis weet precies wat hij doet. Sterker nog, waarschijnlijk gebruikte hij de boot zelfs om de vissen op te jagen. De video laat overduidelijk zie hoe effectief walvissen kunnen jagen. En de vissers kregen een lesje in vissen. Deze ontmoeting zullen ze niet snel vergeten.

Bekijk de heerlijke beelden: