Overnacht in een bed in de open lucht in Zwitserland

Veel mensen hebben de afgelopen tijd onvrijwillig binnen gezeten. Maar nu mogen ze weer naar buiten. In Zwitserland nemen ze dat heel serieus. Sterker nog, daar kun je slapen in de open lucht. Ze hebben op diverse plekken een bed in de natuur gezet. En meer niet. Ja, een butler die je een drankje komt brengen. Een hotelkamer in de natuur. Gaaf toch?

Het idee stamt uit 2016. Ook toen werden enkele bedden op mooie plekjes neer gezet waar je kon overnachten. Het liep storm met aanmeldingen. En na deze beperkende tijd voor veel mensen is het idee weer nieuw leven ingeblazen. Je kunt op maar liefst zeven plekken in Zwitserland, alsook in Liechtenstein, blijven slapen.

Zie je het voor je? Een bed, twee nachtkastjes, lampjes en verder niets. Ja, uitzicht op het heerlijke landschap van Zwitserland. En een butler die je een lekker drankje brengt, zodat je niet eens het bed uit hoeft met je geliefde. In de ochtend brengt hij je het verse ontbijt. Zodat je ook dan kunt genieten van het uitzicht.

Toilet en douche

In de buurt van je bed vind je een toilet en warme douche. Zodat je naar de wc kan; in een afgesloten ruimte. En je je gewoon kunt wassen, je tanden kunt poetsen en kunt douchen. Om daarna je warme bed in te gaan.

En als het nou regent?

En, mocht het regenen, dan krijg je een vervangende plek als alternatief. Zoals een traditionele Alpenhut of een oud wijnvat waarin je kunt slapen. Deze liggen dichtbij en zijn beschikbaar bij slecht weer. Ook is er een noodnummer dat je kunt bellen als er iets mis gaat.

Een kamer per nacht kost iets minder dan 300 euro. Daarvoor krijg je een nacht in het bijzondere bed, ontbijt, parkeerkosten, niet-alcoholische drankjes en natuurlijk de butler die alles brengt.

Dit zijn de locaties:

  • RUEBET SUITE ( 484 meter), Regio St.Gallen-Bodensee
  • LÜSIS SUITE (1.300 meter), Regio Heidiland
  • BURST SUITE (1.220 meter), Regio Toggenburg
  • FÜRSTEN SUITE (457 meter), Regio Liechtenstein
  • PINOT SUITE (403 meter), Regio Schaffhauserland
  • HOHLENSTEIN SUITE (900 meter), Regio Thurgau
  • SÄNTIS SUITE (986 meter), Regio Appenzellerland