IJsgrot zo groot als een kathedraal ontdekt in Zwitserland

Wandelen in een ijsgrot zo groot als een kathedraal. Het kan in de Alpen in Zwitserland. De ijsgrot is recent ontdekt en is nu open voor het publiek. Je vindt de ijsgrot in het Glacier 3000 Skigebied, dat bij Les Diablerets in het westen van het land ligt.

De ijsgrot is omgedoopt tot ijskathedraal door zijn formaat. Binnenin is de ruimte maar liefst ruim 20 meter, terwijl de hoogte meer dan 5 meter is. Wat bijzonder is voor dit soort ijsgrotten. Meestal zijn ze slechts een meter hoog en enkele meters diep.

Het bijzondere is dat grot elk jaar anders is. Nu is hij wel extreem groot en imposant aldus inwoners van het nabijgelegen Les Diablerets. Daarom is hij nu ook voor het eerst toegankelijk.

Je kunt als bezoeker dus de grot zelf bezoeken. Maar dit gaat op eigen risico. Dit soort ijsgrotten kunnen instorten, iets wat in het voorjaar standaard is. Dan ontstaat hier een meer van smeltwater. Je kunt de ijsgrot bereiken via de skilift van het Glacier 3000 Skigebied. Het is dan nog 15 minuten. Maar als je de weg vraagt word je snel geholpen. Iedereen in de buurt kent de grot inmiddels.