Jonge vos trekt aan broek bij fotograaf op de Lofoten

Een vos in het wild zien is bijzonder. Zeker jonge dieren, al is de kans wel degelijk aanwezig. Zo ook voor deze fotograaf, die een jonge vos ontmoet op de Lofoten. Het is een ontmoeting die hij niet snel zal vergeten.

Als je vaak de natuur in gaat kun je van alles tegen komen. Zeker ook op de magische Lofoten, een beroemde eilandengroep in Noorwegen.

De nieuwsgierigheid van een jonge vos

Jonge vossen zijn heel nieuwsgierig. Ze willen de wereld verkennen, maar alles is nieuw. En als deze jonge vos een fotograaf ziet die in de struiken ligt gaat hij op onderzoek uit. De fotograaf wil foto's maken, maar het vosje ruikt aan zijn broek en trekt er zelfs aan.

Daarna loopt het jonge dier om en gaat precies voor de camera staan. Zodat de fotograaf ook nog een paar fraaie foto's kan maken van het roofdier. De fotograaf benadrukt dat hij het dier niet heeft gevoerd.

Iets wat nog wel eens gebeurt, ook in ons land komt het voor. Waardoor de dieren hun angst verliezen voor de mens. Dit vosje kende nog geen mensen en ging daarom op onderzoek uit.

De schoonheid van de Lofoten

Deze eilanden hebben veel steile bergen aan zee, waar je heerlijk kunt wandelen. Ik kwam daar ook een vos tegen tijdens de Midzomernacht. Dan wordt het 24 uur niet donker, wat een hele  bijzondere belevenis is. Het licht is zacht. In de winter zijn de Lofoten zeer geschikt om het Noorderlicht te zien. Wat je ook niet snel zult vergeten.

Bekijk mijn tips voor de Lofoten

Bekijk de heerlijke beelden