Kajakkers redden twee jonge zeeleeuwen van visnet

Twee kajakkers gingen het water op bij Walvis Bay in Namibië. Met name om de honderden zeeleeuwen die daar leven te zien. Ik was er vorig jaar ook en werd blij van de speelse dieren. Met name de jonge dieren kwamen vaak naar de kajak. Het is een van de leukste excursies in Namibië.

Maar nu was er iets aan de hand. Twee jonge zeeleeuwen zaten aan elkaar vast. Toen de kajakkers dichterbij kwamen zagen ze het probleem: een visnet. Ze pakten de dieren vast en pakten hun mes om ze te bevrijden. Wat lukte, al duurde het even. Waarna ze de dieren weer los lieten.

Naude Dreyer is de eigenaar van Pelican Point Kayaking en meldt dat hij steeds vaker visnetten bij de dieren ziet. Wat hem zorgen baart. Hij hoopt dat door de video er betere regelgeving komt. Want de zeeleeuwen zijn speels en zien een drijvend visnet als een speeltje. Totdat ze vast zitten. De video is inmiddels van YouTube verwijderd.

Ook naar Namibië?

Ik ging vorig jaar naar Namibië, waaronder ook naar Pelicab Point bij Walvis Bay. En natuurlijk Etosha Nationaal Park. Lees mijn reisverhaal hier: Namibië: Een heerlijke rondreis met een lokale gids