Langste trein ter wereld rijdt in Alpen Zwitserland - Droomplekken.nl

blijf op de hoogte!

blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor de gratis nieuwsbrief

Langste trein ter wereld rijdt door Alpen in Zwitserland

Een bijna 2 kilometer lange trein heeft afgelopen weekend in Zwitserland het wereldrecord gevestigd. De langste reizigerstrein ter wereld reed door de Alpen, onder meer over het beroemde Landewasserviaduct, dat onderdeel is van UNESCO. Naast veel toeristen zaten er zeven machinisten en 21 technici aan boord. De poging was onderdeel van de viering van het 175-jarige bestaan van de Zwitserse spoorwegen.

De Zwitserse spoorwegmaatschappij Rhätische Bahn heeft afgelopen zaterdag het wereldrecord verbeterd met de langste trein ter wereld. De trein van 1,9 kilometer reed op een bekend traject door de Alpen in Zwitserland. Het oude record van de langste trein van de Belgische spoorwegen uit 1991 met bijna 200 meter verbroken. Beelden van de lange trein in de Zwitserse bergen gaan nu het internet over. 

Rijden door UNESCO Werelderfgoed

De trein vertrok in de middag van Preda naar Bergün. Dit is een 25 kilometer lang traject vol bochten, (keer)tunnels en bruggen, waaronder het beroemde Landwasserviaduct. Het Zwitserse spoortraject werd in 2008 door Unesco op de Werelderfgoedlijst geplaatst en is erg populair bij toeristen. Deze treinreis wordt dan ook beschouwd als een van de mooiste ter wereld. Lees mijn tips voor de heerlijke rit met de Bernina Express langs al dit natuurschoon.

De trein woog bijna 3000 ton en bestond uit maar liefst 25 treinstellen van elk vier rijtuigen. De lange trein deed zo'n 46 minuten over de route. Passagiers kon een kaartje voor de speciale rit kopen, al stonden er ook ruim 3.000 mensen langs de route. Want ja, het is wel een bijzonder gezicht toch?

Bekijk beelden van de langste passagierstrein