blijf op de hoogte!

blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor de gratis nieuwsbrief

In 2030 kun je met de trein van Londen naar New York

Maak kennis met de langste treinreis ter wereld. De Russische Spoorwegen hebben een plan geopperd om een snelweg en aangepaste Trans-Siberië Express te ontwikkelen zodat je over land van Londen naar New York kunt reizen. Al is er een probleempje: De 88 km lange Beringstraat.

De fabelachtige route:

Het plan heeft de naam ‘Trans-Eurasian Belt Development’ gekregen. Het is de bedoeling om een snelweg aan te leggen naast de bestaande Trans-Siberische spoorlijn. Daarnaast komt er een nieuw treinnetwerk, alsook olie- en gaspijpleidingen.

De route zal over heel Rusland gaan lopen en dus Noord-Amerika en Europa, alsook Azië, met elkaar verbinden. Een route van meer dan 10.000 kilometer, waarmee het de langste treinreis op aarde wordt. En de langste road trip. 

Er wordt al volop gespeculeerd over dit project, met name over de grootste uitdaging. Dat is de 88 kilometer lange Beringstraat tussen Rusland en Alaska.

Of er een tunnel komt is nog onduidelijk. Volgens de Russen zou het plan in 2030 af moeten zijn. Een ding is zeker, ik zou de route dolgraag willen afleggen. Jij?