Orient Express vertrekt vanuit Nederland

De wereldberoemde Orient Express vertrekt voor het eerst vanaf Amsterdam Centraal. De route van deze unieke trein gaat via Brussel, Parijs naar Venetië. En jij kunt mee met de meest luxueuze trein ter wereld. Het is de eerste keer dat de trein vanuit Nederland vertrekt. Al kon je in 2010 ook mee als je maar fors betaalde. Iets wat overigens nu weer het geval is.

Een van de cabins in Orient Express.

Zo ziet de reis er uit

De reis van Amsterdam naar de kanalen van Venetië duurt twee dagen. Waarbij je dus langere stops hebt bij Brussel en Parijs. Belmond is de eigenaar van de treinen. Volgens een woordvoerder is bewust voor Amsterdam gekozen. Het is een mooie stad, maar de route behoort ook tot de mooiste van West-Europa.

Het interieur van de Orient Express.

Corona

Het lijkt wat voorbarig om nu al te boeken terwijl corona nog niet lang bedwongen is in Europa. Maar volgens de woordvoerder van Belmond kan de reis zonder gevaar voor de reizigers beginnen. De naam van trein is tegenwoordig Venice Simplon-Orient-Express. Als je instapt neem je een stap terug in de tijd. En dan met name naar het luxe leven uit de jaren 20 van de vorige eeuw. Maar wel met alle gemakken van nu.

De luxe van de Orient Express.

Hoeveel kost de Orient Express?

Al valt de prijs van deze unieke reis niet mee. Voor twee personen met je eigen cabin kost het maar liefst 6.000 euro. Je kunt ook een 5-daagse reis boeken, waarbij je enkele dagen verblijft in Venetië. En terug vliegt naar Amsterdam. Desondanks zegt Incento die de reizen organiseert dat de belangstelling groot is.