Video: Vos met jongen die komen drinken op Veluwe

De vos was lang het grootste roofdier in ons land. Totdat een paar jaar geleden de wolf het land (weer) binnen kwam wandelen. De wolf krijgt ongekend veel aandacht in de media. Waardoor de vos onder dreigt te sneeuwen. Maar dit dier is ook ongekend fraai en laat zich niet vaak zien. Altijd als ik er een zie ben ik opgetogen.

Zo ook Gerard van Klompenburg, een inwoner van Nunspeet. Hij leeft op de Veluwe en komt geregeld een vos tegen. Hij trekt er geregeld op uit om de natuur in zijn omgeving te bekijken. En wordt geregeld verrast als hij de bossen in gaat.

Hij trekt er ook in deze periode vaak op uit. Want nu krijgen veel dieren hun jongen. Tijdens een van zijn tochten spot hij onder meer een moeder met twee jongen. In de dagen er na gaat hij geregeld maar voorzichtig kijken bij de dieren. De moeder wordt een moer genoemd terwijl ze de jongen welpen noemen. Net als bij leeuwen.

Afgelopen dagen zag hij voor het eerst dat de jonge dieren gingen drinken bij hun moeder. Terwijl ze ook wat speelden. En affectie van hun moeder willen. Hij filmde het. En merkte dat de moeder altijd op haar hoede bleef, terwijl haar jongen buiten waren. Mooie beelden toch?

Bekijk de beelden van de vos met jongen: