Man rijdt dagelijks met watertruck naar wildpark in Kenia om wilde dieren te redden

Dit is een wonderlijk verhaal. Ontmoet Patrick Kilonzo Mwalua, een landbouwer in Kenia. Hij leeft vlakbij het wereldberoemde Tsavo National Park en verbouwt onder meer erwten en andere groenten. Maar Patrick doet nog iets.

Dagelijks rijdt hij met een watertruck het park in. Iets waar hij enkele uren over doet. Elke dag weer. ,,Ik merkte dat de droogtes steeds langer duren hier. Dat komt door de Global Warming. En dat heeft grote gevolgen. Dieren als zebra’s, gnoes, olifanten en veel antilopen zijn afhankelijk van water. Als ik ze niet help, gaan ze dood.”

Hij leent dagelijks een truck en vult deze met water in zijn dorp. Daarna rijdt hij naar een plek waar de dieren vroeger water konden vinden. ,,Laatst waren er buffels die stonden te wachten. Op het moment dat ik aan kwam rijden begonnen ze al meteen te drinken. Ook al stond ik er naast. Ze raken gewend aan me, maar het laat ook het probleem zien.”

Patrick’s actie blijft niet onopgemerkt. Een paar Amerikaanse vrouwen hebben inmiddels een actie voor hem opgezet. Hier is binnen 5 maanden al ruim 200.000 dollar op gestort.

Bekijk hier enkele foto’s van zijn werk:

Wil je hem helpen? Volg hem op Facebook.