Moederbeer met vier jongen loopt dorp in Italië in

De inwoners keken raar op. Een moeder bruine beer met maar liefst vier jongen liep door het dorp San Sebastiano in de Abruzzen in Italië. De Abruzzen zijn een gebergte in het midden van het land waar een ondersoort van de bruine beer leeft. De Marsicaanse beer (wordt ook wel Abruzzenbeer genoemd) is bijna uitgestorven, dat maakt deze beelden nog bijzonderder.

De moederbeer loopt door de straten en helpt haar jongen onderweg. Nietsvermoedende inwoners stuitten op de dieren, maar houden wel afstand. Zij weten dat het slim is om een moederbeer met jongen uit de weg te gaan. diverse inwoners filmen de ontmoeting met de bijzondere roofdieren. Volgens onderzoekers is het goed nieuws voor deze diersoort. De afgelopen jaren nam het aantal beren af, maar dit jaar zijn er opvallend veel jongen geboren. Waarvan het merendeel het goed maakt.

Ik ging een aantal jaren ook naar de bijzondere Abruzzen. Het is een uniek berggebied waar je nog wolven en beren kunt zien. Ik kwam destijds twee jonge wolven tegen; beren heb ik niet gezien. Dit zijn mijn tips voor de Abruzzen.

Bekijk de heerlijke beelden: