Wintersport in Amerika

De meest populaire wintersportgebieden liggen in Oostenrijk, Frankrijk, Zwitserland en Italië. Bij wintersporten denken we dan ook al gauw aan Europa. Maar wel eens gedacht aan wintersport in Amerika?

De VS is in het bezit van fantastische wintersportgebieden waar je dagenlang kunt skiën en snowboarden. Maar ook sneeuwschoenwandelen, hondensleetochten maken, catskiën, heliskiën of heliboarden. Om maar wat te noemen.

De echte poedersneeuw

Alles is anders in Amerika, en dat geldt ook voor de sneeuw. Deze is echt anders dan je gewend bent. Amerikaanse sneeuw is ultra fijn, echte poedersneeuw dus. Het kan zijn dat je hier in het begin even aan moet wennen. Maar je zult zien dat het een stuk fijner skiet! De wintersportgebieden in Amerika hebben vaak brede pistes en het is er vaak vrij rustig zodat je niet snel in een lange wachtrij hoeft te staan bij de liften. Benieuwd naar de beste wintersport gebieden in Amerika? Ik heb er een aantal voor je op een rijtje gezet.

Beste wintersportgebieden

Vail (Colorado)

Dit wereldberoemde skigebied is toegankelijk voor iedereen van welk niveau dan ook. Gezien deze plek nogal populair is kan het er wel druk zijn. Je kunt Vail beter vermijden als je in het weekend, rond de feestdagen of in de vakanties wilt wintersporten.

Taos (New Mexico)

Taos staat bekend als een kindvriendelijk wintersportgebied. Dit is dus ideaal voor gezinnen die op wintersport gaan. Zij hebben ook een skischool die iedereen (van jong tot oud) kan leren skiën binnen no time.

Aspen (Colorado)

De meest bekende van allemaal en daarmee ook de meest exclusieve. Aspen staat bekend als een zeer luxe vakantiebestemming met luxe boetieks. Maar naast het feit dat het een exclusief wintersportgebied is, is het ook werkelijk een adembenemende ski bestemming. De natuur is er prachtig.

Sun Valley (Idaho)

Dit populaire wintersportgebied is al meer dan 75 jaar zeer favoriet voor de wintersportliefhebbers. Deze plaats wordt dan ook gezien als de geboorteplaats van de wintersport in Amerika. Een hele bijzondere plek dus en een ideaal skigebied.

Jackson Hole (Wyoming)

Om dit wintersportgebied heen staan veel (vakantie)huizen van sterren. Zij kopen hier een huis zodat ze in de weekenden en vakanties lekker kunnen gaan skiën. Jackson Hole heeft namelijk een fenomenaal crosscountry skiterrein. Hier kun je dus werkelijk alles doen op wintersportgebied.

Prijzen

In Amerika is alles groots en extreem. Zo ook in de wintersportgebieden. Maar je kunt het zo goedkoop of zo duur mogelijk maken als je zelf wilt. Je hebt er zeer exclusieve hotels, nachtclubs en sterren restaurants. 

Maar wil je het liever wat goedkoper houden zijn er talloze goedkopere hotels, en is er in de buurt zelfs een McDonalds of andere fastfoodketens. Maar gelukkig ook veel kleine restaurantjes waar je relatief goedkoop en goed kunt eten. Al is het niet van dezelfde kwaliteit als in Europa.

Après-ski

In Europa staat de Après-ski voornamelijk voor feesten, muziek en het nuttigen van lekkere drankjes. Dat is in Amerika toch wel even iets anders. Zoals hierboven genoemd hebben ze er verschillende nachtclubs waar je achteraf lekker kan dansen onder het genot van een drankje. Maar over het algemeen bedoelen ze met Après-ski het lekker lang tafelen in een restaurant. Dus de echte Tiroler muziek moet je er dan maar even bij bedenken.

ESTA aanvragen

Om naar Amerika te kunnen reizen moet je in het bezit zijn van een ESTA. Dit is een reistoestemming welke elektronisch gekoppeld wordt aan je paspoort. Deze kun je online aanvragen door middel van het invullen van een aanvraagformulier. 

Op de website van eVisa Application Services kun je online zo’n formulier invullen. In het aanvraagformulier hebben zij interne controles gebouwd, waarmee de meest gemaakte cruciale fouten voorkomen worden. Naderhand kunt je gebruik maken van verschillende betaalmethoden waaronder iDEAL en Bancontact. 

Zodra de aanvraag is verzonden, controleren zij de aanvraag handmatig en zij nemen contact met u op bij onduidelijkheden. Standaard sturen zij de ESTA per e-mail toe en tegen een kleine meerprijs je de ESTA verklaring ook per post laten versturen. Daarnaast hebben zij voor vragen een Nederlands sprekende klantenservice. Je kunt ze telefonisch, per e-mail of via de chat bereiken. 

> Vraag meteen je ESTA aan.