Nederlander vindt verlaten luxe resorts op Zanzibar

De Nederlander Bob Thissen is een urbexer, oftewel een urban explorer. Hij zoekt graag verlaten plekken op, waar de mens is verdwenen en de natuur weer de baas is. In zijn laatste video ontdekt hij maar liefst twee luxueus maar totaal verlaten resorts op het eiland Zanzibar. Hij gaat op onderzoek uit. En ziet al snel talloze verlaten bungalows, een leeg zwembad en nog veel meer.

Zanzibar is een heerlijk eiland voor de kust van Tanzania. Ik ben ook op het eiland geweest en was aangenaam verrast. Het is echt een stukje paradijs op aarde, met goudgele stranden, palmbomen een heerlijke temperatuur en kristalhelder water. Dat ook nog eens lekker warm is het gehele jaar door. Maar deze twee bijzondere resorts heb ik gemist, helaas. Lijkt me best gaaf om door dit soort verlaten plekken te struinen.

Een van de resorts ging 13 jaar geleden open, maar sloot al na vijf jaar. Al is niet helemaal duidelijk waarom. Sindsdien is het resort aan de Afrikaanse kust verlaten. Al kun je het resort nog steeds bezoeken. Als je ter plekke vraagt naar deze plekken weten de lokale bewoners precies waar je het over hebt.

Ook het andere resort, dat meer traditioneel is gebouwd staat al jaren leeg. De natuur neemt het weer langzaam over zoals duidelijk op de beelden is te zien. De vraag is alleen voor hoe lang.

Bekijk de video van de verlaten resorts op Zanzibar: