Nieuw: Uber-onderzeeboot op het Great Barrier Reef

blijf op de hoogte!

blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor de gratis nieuwsbrief

Nieuw: Uber-onderzeeboot op het Great Barrier Reef

Uber is nagenoeg bekend. Maar ze hebben iets nieuws. Sinds kort is er de eerste deelduikboot ter wereld. Via de gewone Uberapp kun je nu ook een tocht met een onderzeeboot boeken.

In het machtige Great Barrier Reef in het verre Australië. Zie jij jezelf al zitten in de op batterijen werkende scUber?

Het concept is typisch Uber. Je wordt met een Tesla opgehaald bij je hotel. Daarna vlieg je per helikopter naar Heron Island. En stap je in de onderzeeboot, die toepasselijk scUber is genoemd. De tocht onderwater duurt ongeveer één uur. 

Waarbij er naast de kapitein voor twee mensen plek is. Naast vissen heb je een grote kans om zeeschildpadden te zien, alsook andere zeedieren. 

Prijzig, maar heel bijzonder

Een tocht met twee personen kost ongeveer 1.850 euro. Daar zitten de taxi en vluchten (heen en terug) bij in. Het is voor het eerst dat toeristen in een onderzeeboot dit natuurspektakel kunnen ontdekken.

Het tochtje kan nog tot en met 18 juni. Al het geld dat je betaald wordt besteed aan de Citizens of the Great Barrier Reef; een non-profitorganisatie dat het grootste koraalrif ter wereld helpt te beschermen. Je doet dit dus voor het goede doel. Volgens Uber brengt de onderzeeër geen schade aan het koraalrif aan.

Zo ziet een ‘ritje’ met de ScUber er uit: