Nieuwe veerboot van Groningen naar Noorwegen failliet verklaard

Wie naar Noorwegen wil met de auto, camper of caravan moet altijd eerst naar Duitsland of Denemarken rijden. Wat lange afstanden zijn. Dit is vanaf 2022 voorbij. Dan begint vanuit Eemshaven in Groningen een veerdienst naar Zuid-Noorwegen. De veerboot brengt je naar de stad Kristiansand. Vind hier alle informatie die je wilt weten over de nieuwe veerboot tussen Nederland en Noorwegen.

UPDATE: Holland Norway Lines is failliet verklaard

Holland Norway Lines is op 4 september 2023 failliet verklaard. En dus varen er geen veerboten meer naar de Noorse stad Kristiansand. Mensen die een tocht hebben geboekt zijn waarschijnlijk hun geld kwijt. De maatschappij kwam in de problemen toen ze niet meer in Eemshaven konden aanmeren. Hierdoor gingen veel overtochten niet door. 

Dit was het eerder geplaatste nieuwsbericht

Een reis naar Noorwegen is zeer populair. En terecht, het land is ongekend ruig en divers. Het heeft talloze bezienswaardigheden zoals fjorden, bergen, watervallen en veel wilde dieren als eland, muskusos, rendier, talloze walvissen en veel meer. Daarnaast is het een paradijs voor wandelaars.

De nieuwe veerdienst is voor passagiers, maar ook voor auto’s, vrachtwagens, campers en caravans. In de Beatrixhaven in Eemshaven wordt binnenkort een speciale roro-kade (roll-on-roll-off) met brug worden aangelegd. 

Wanneer start de veerdienst van Eemshaven naar Noorwegen?

De eerste afvaart was op 7 april 2022. Het nieuwe bedrijf Holland Norway Lines vaart met de MS Romantika, een moderne veerboot. Door de nieuwe verbinding kun je comfortabel vanuit Nederland naar Noorwegen reizen.  Het scheelt heel veel uren rijden.

Hoe lang duurt de overtocht van de Eemshaven naar Noorwegen?

De ferryboot vertrekt drie maal per week vanuit Eemshaven. De vertrektijd is 15:00 uur en je komt de volgende ochtend om 09:00 uur aan in Kristiansand. Daarnaast is er een terugtocht naar Nederland. Op de veerboot vind je diverse restaurants, cafés, taxfree shops en entertainment.

Wat kost de veerboot van Nederland naar Noorwegen?

De prijzen zijn inmiddels bekend gemaakt. Als voetpassagier betaal je een minimumprijs voor een retourtje Noorwegen (inclusief overnachting) 300 euro per persoon. Waarbij je met 2 personen in één hut zit. Als je de auto meeneemt is het minimum tarief 350 euro per persoon. Ook dat is een retourprijs.