Olifant in weeshuis in Afrika valt met slurf verslaggever lastig

Verslaggever Alvin Kaunda werkt bij de nationale Kenya Broadcast Company in Kenia. Hij was vorige week op bezoek bij een lokaal weeshuis voor jonge olifanten. De reporter bezocht het opvangcentrum voor een korte documentaire over olifantjes die om wat voor reden dan ook wees zijn geworden. Het gaat om de Afrikaanse olifant, deze imposante dieren worden nog steeds om hun ivoor gestroopt.

Alvin wil voor de camera het verhaal vertellen van deze dieren, waarbij hij voor de dieren gaat staan. Maar dit blijkt al snel lastiger dan verwacht. Hij begint zijn verhaal voor de dieren, over hun wel en wee en waarom hulp nodig. Maar de jonge dieren zijn erg nieuwsgierig.

De jonge dieren zijn erg nieuwsgierig

Al snel komt er een naast hem staan, die hij nog een beetje onder controle kan houden. Maar een andere jonge olifant begint hem met haar slurf te ruiken. Om dan via zijn achterhoofd naar zijn gezicht te gaan. Alvin geeft geen krimp en praat ondertussen rustig door.

Al kun je wel zien dat het lastig is. De olifant gaat door met voelen en komt bij zijn gezicht uit. Nog even kan de verslaggever zijn verhaal, maar dan barst hij in lachen uit. Hij heeft er duidelijk plezier in. Het zijn heerlijke beelden die door de televisiemaatschappij online zijn gezet.

Bekijk de heerlijke video