Video: Zo bijzonder zwemt een zeelelie - Droomplekken.nl

blijf op de hoogte!

blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor de gratis nieuwsbrief

Op deze bijzondere manier zwemt een zeelelie

Ken jij de zeelelie? Ondanks hun naam zijn het geen planten, maar dieren. Deze wonderlijke beesten leven in de tropische zeeën, maar ook in gematigde wateren. Je kunt ze, met wat geluk, tegen komen tijdens het snorkelen of duiken. Hou dus je ogen open, want zeker als ze zwemmen is het een fraai gezicht.

De Engelse naam van deze dieren is Feather Star. Je hebt meerdere soorten, die er verschillend uitzien. Meestal zitten deze dieren op de bodem van de zee, maar ze kunnen opvallend goed zwemmen. Waarbij ze al hun tentakels gebruiken. En dat levert een bijzonder gezicht op. Kijk maar naar de beelden.

Levende fossielen

Deze dieren worden al eeuwen in fossielen gevonden. Daarom weten wetenschappers dat ze al bijna 500 miljoen jaar op aarde leven. Tot halverwege vorige eeuw werd gedacht dat deze dieren waren uitgestorven. Maar meer en meer werden ze ontdekt. Mede worden deze dieren vaak omschreven als levend fossiel.

Ook in Europa

Deze dieren leven niet in de Noordzee, maar wel in Atlantische Oceaan. Zelfs in Europa. Deze zeelelies worden bijvoorbeeld af en toe gezien in zee bij Portugal, maar ook in de wateren van Ierland en Schotland. Volgens geleerden komen zeelelies voor in ondiepe wateren tot koraalriffen op tot veel grotere diepte. 

Bekijk de magische beelden