Strandwachthuisjes van Ameland te koop: Baywatch in je tuin

Je kent ze wel als je door Amerika hebt gereisd. En dan met name bij Miami Beach of aan de kust van Californië. Of heb je de populaire tv-serie Baywatch vaak bekeken? Dan ken je de kleurrijke Strandwachthuisjes wel.

We hebben ze ook in Nederland, onder meer op de stranden van Ameland. Twee daarvan zijn aan vervanging toe en worden door de Gemeente Ameland nu te koop aangeboden. 

De twee strandbewakingshuisjes, zoals ze officieel heten, stonden bij Nes en buren op het Waddeneiland. En zijn lekker kleurrijk, zodat ze goed van veraf zijn te zien. Net zoals op de tv een aantal jaren geleden.

Iets voor jou?

Heb jij veel ruimte in je tuin? Of heb je plek bij je vijver? Dan is dit wat voor jou. Je kunt via de website een bod uitbrengen. Diegene met het hoogste bod wint. Er zijn wel wat regels waar je aan moet voldoen.

Alleen het bovendeel is te koop. Dit zijn het kenmerkende balkon met zitgedeelte en een achterruimte met dak. Daarnaast moet je het huisje zelf ophalen. Wat wel een uitdaging kan zijn. Check daarnaast of je zomaar en huisje van deze omvang mag neerzetten in je tuin. 

Kijkdag

Op donderdag 25 maart kun je de huisjes bekijken op de gemeentewerf in de Ballumerbocht. Dit kan van 13.00 tot 16.00 uur. Als je er graag een wilt kopen heb je tot 1 april om een bod uit te brengen. Dit moet minimaal 200 euro zijn.