Sydney Opera House bedankt de moedige brandweermannen op bijzondere manier

De afgelopen dagen was er iets bijzonders te zien in Sydney in Australië. Het wereldberoemde Opera House bracht een eerbetoon aan alle brandweermannen die zich hebben inzetten bij de branden die over het land razen. Op de daken van het gebouw werden foto’s getoond van de mannen en vrouwen in actie. Alsook een groot Thank you firies werd geprojecteerd. Veel Australiërs hebben de onvermoeibare brandweermannen in hun harten gesloten door de vele video’s van hen waarbij ze mensen alsook dieren hebben gered.

Louise Herron is de CEO van Sydney Opera House. ”We laten de zeilen van het Opera House oplichten om onze collectieve steun te betuigen aan iedereen die getroffen is door de verwoestende branden. En om onze diepste dankbaarheid te tonen aan de hulpverleners en vrijwilligers voor hun ongelooflijke inspanningen en moed,” sprak ze.

De foto’s waren van grote afstand te zien. Op het Sydney Opera House worden in de avond wel vaker foto’s geprojecteerd op het unieke dak. Veel inwoners van de stad kwamen kijken naar de foto’s. Ook veel toeristen zagen het eerbetoon. En al snel gingen de beelden de social media over en haalde het diverse televisiestations.

Veel initiatieven in het hele land

Het Sydney Opera House organiseert in maart een groot comedygala voor het gebouw. Met als doel om geld in te zamelen voor de regio’s die zwaar geteisterd werden door de vlammen. On het hele land zijn talloze initiatieven om de mensen, alsook de vele dieren die in de problemen zijn gekomen, te helpen.