blijf op de hoogte!

blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor de gratis nieuwsbrief

Helikopters strooien wortels en aardappels voor bedreigde kangoeroes in Australië

De beelden van een verschroeid land gaan al weken de wereld over. Maar er dreigt nu een nieuwe ramp in Australië. Na de branden dreigen de overgebleven dieren te verhongeren. Mede daarom is de National Parks & Wildlife Service van de Australische staat Nieuw-Zuid-Wales een grootschalige actie opgezet. Met de naam #operationrockwallaby.

Ze strooien duizenden kilo’s wortels en zoete aardappelen uit over het verdorde landschap. Ook de lokale bevolking en toeristen helpen mee om met name de diverse soorten kangoeroes te redden die er leven.

Waaronder de zeldzame kwaststaartrotskangoeroe, een rotskangoeroe die meestal ’s nachts actief is. Milieuminister Matt Kean van Nieuw-Zuid-Wales legde de plannen uit voor de vele media: ”Veel kangoeroes slagen er meestal wel in om aan het vuur te ontsnappen, maar kunnen dan amper nog voedsel vinden. Simpelweg omdat de bosbranden alles hebben vernietigd. Terwijl de kangoeroes het al lastig hadden door de aanhoudende droogte.”

Oproep aan toeristen

Het is inmiddels weer mogelijk om naar het zwaar getroffen Kangaroo Island te reizen. Dit eiland ligt aan de zuidkust van Australië. Een bezoek was verboden zodat de hulpdiensten er zonder problemen hun werk konden doen. Meer dan een derde van het eiland ging op in vlammen. Inmiddels is het verbod om naar het eiland te reizen opgeheven.

Eerste minister Scott Morrison roept Australiërs en toeristen op om geplande vakanties naar het eiland wel door te laten gaan. Om zo de lokale economie te ondersteunen. Zodat de faciliteiten weer kunnen worden opgebouwd.