Video: Zo mooi is Kasteel de Haar

Kasteel de Haar behoort tot de mooiste kastelen van Europa, al beseffen veel Nederlanders dat niet. Het beroemde kasteel in Haarzuilens is het grootste kasteel van Nederland. Dat nu gesloten is, maar niets van zijn schoonheid heeft verloren. Sterker nog, nu is het misschien nog wel mooier. Geen mensen, alleen maar het kasteel en de tuinen. Die vol met kleuren zijn.

Mart is IT-medewerker en moest werken bij het Kasteel. Hij heeft als hobby het maken van video’s. En dan met name filmen met zijn drone. Wat hij ook geregeld doet als hij op reis is. Het bijzondere perspectief van de drone laat dingen zien die je vanaf de grond niet ziet. Met name bij dit soort gebouwen krijg je dan een bijzonder overzicht. Alsof je in een helikopter zit.

Hij wilde weleens zien hoe het kasteel er van boven uit zou zien. Op de beelden kun je goed alle kasteelgebouwen zien, maar ook de tuinen die in bloei staan. Alsook de kapel, die vaak voor trouwerijen wordt gebruikt. Wat opvalt is dat alles mooi synchroon is aangelegd. En goed is onderhouden. Oftewel, het kasteel is klaar om weer open te gaan. Als de overheid het sein weer op groen zet. Waarbij logischerwijs wel de huidige afstand regels in acht moeten worden gehouden...

Wil je meer weten over dit magische kasteel?

Bekijk dan mijn tips voor een bezoek aan Kasteel de Haar. Met alle bezienswaardigheden en de rijke geschiedenis.

Bekijk de fraaie beelden van Kasteel de Haar: