Vietnam introduceert nieuw type visum voor toeristen

De overheid van Vietnam heeft dit jaar een nieuw type visum geïntroduceerd. Het nieuwe visum voor Vietnam is bedoeld voor toeristen die tot 30 dagen in dit schitterende land willen verblijven.

Het neemt een van de grootste ergernissen weg waar je mee te maken kreeg tijdens je vakantie naar Vietnam; het gedoe met het visum on arrival. Daarvoor moest je al voor vertrek een zogenaamde approval letter kopen, en na aankomst nog eens in de rij gaan staan om een stamping fee te betalen.

Minder gedoe en minder kosten

Het nieuwe visum Vietnam is een zogenaamd elektronisch visum. Dat betekent dat de volledige aanvraagprocedure online verloopt. 

Je vult een digitaal aanvraagformulier in, voldoet de betaling en je ontvangt het visum vanzelf per e-mail. Je kunt dit overal ter wereld regelen, als je maar internet en je paspoortnummer bij de hand hebt. Wel moet je je aanvraag al indienen voordat je in Vietnam aankomt. 

Mede doordat je slechts eenmaal hoeft te betalen is het nieuwe e-visum Vietnam ook goedkoper dan het oude visa on arrival, waarbij je voor vertrek een approval letter en na aankomst een stamping fee moest betalen. 

Veel onduidelijkheid online

Als je op het internet zoekt naar informatie over het visum Vietnam vind je nog veel bureaus die als tussenpersoon fungeren en het oude visum on arrival aanbieden. Die is weliswaar nog steeds aan te vragen, maar de ambassade van Vietnam in Nederland raadt af hier nog langer gebruik van te maken. 

Doordat de immigratiedienst veel consulaire regels heeft aangepast op 1 januari 2018 is veel informatie die je op het internet vind nog niet aangepast aan de nieuwe procedures. 

Als een visumbureau zegt het visum Vietnam te kunnen regelen,
controleer dan altijd of het gaat om het elektronische visum of het visa on arrival en vraag de elektronische variant aan. 

Waarom überhaupt naar Vietnam?

In de afgelopen jaren heb ik Vietnam zelf ook bezocht. In het reisverhaal dat ik daarover schreef vertelde ik al hoe zeer ik de Vietnamese keuken kan waarderen (zeker toen ik er zelf mee aan de slag ging, tijdens een kookworkshop). 

Maar ga ook eens op zoek naar de wat minder voor de hand liggende ervaringen die je er kunt opdoen. Zoals Cu Chi, waar de dramatische sfeer van de Vietnamoorlog nog steeds te proeven is. 

Of ga overnachten bij een rijstboer. Als je van avontuur houdt raad ik aan een motor te huren. Op die manier ervaar je het land als haar inwoners en doe je een heel andere ervaring op dan wanneer je je als toerist laat rondslepen in een toeristenbus. 

Hoe aanvragen?

Ben je van plan naar Vietnam te reizen? Dan kun je het beste tijdig je visum
Vietnam hier online aanvragen
. Je volgt simpelweg de stappen die in beeld verschijnen en je zult het visum voor je vakantie snel per e-mail toegestuurd krijgen. 

Het is belangrijk dat je deze kunt laten zien bij het inreizen, dus maak even een printje en bewaar deze in je handbagage. 

Vietnam: een ware droomplek!

Maak er iets moois van en bereid je goed voor: zoek de leukste Bucket List Tips van mijn website uit en ga op tijd aan de slag met je visum Vietnam.