5 leuke backpack bestemmingen

Je ziet tegenwoordig dat backpacken steeds populairder wordt. Mensen willen liever de cultuur- en natuurgebieden van een land ontdekken dan alleen maar aan het strand liggen. Er is steeds meer interesse in avontuurlijke vakanties.

Ben jij van plan om een backpack reis te maken, maar vind je het lastig om tot een goede bestemming te komen? Geen paniek! In dit artikel worden 5 leuke backpack bestemmingen belicht. Wie weet haal je hier je inspiratie uit en kun jij jouw backpack reis boeken!

#1 Vietnam

Vietnam is één van de meest populaire bestemmingen om te gaan backpacken. Het land staat bekend om de prachtige omgeving vanwege onder andere de bergen, de grotten en de watervallen. Je zou in Vietnam een bezoek kunnen brengen aan de rijstvelden van Sapa of de hoofdstad van Vietnam, Hanoi. 

In Hanoi is genoeg te beleven. Je kunt hier heerlijke Vietnamese gerechten proeven of de cultuur ontdekken door bijvoorbeeld musea te bezoeken. Voor je backpack reis in Vietnam zou je een scooter kunnen kopen of huren. Zo kun je met de scooter van het noorden naar het zuiden rijden en het hele land ontdekken. 

#2 Thailand

Een ander populair én goedkoop land voor een backpack reis is Thailand. Het is een land waar je veel kunt verkennen door bijvoorbeeld de kustplaatsen, jungles of trekkingen te bezoeken. 

Naast de diverse natuurgebieden is het een aanrader om de cultuur van Thailand te ontdekken door een bezoekje te brengen aan de prachtige tempels. Wanneer je even zin hebt om lekker los te gaan, is dit in Thailand zeker mogelijk. Het land staat naast de mooie omgeving immers bekend om de leuke feesten!

#3 Colombia

Je hoort Colombia niet vaak voorbij komen, maar het land wordt steeds populairder onder backpackreizigers. Net als Vietnam en Thailand heeft Colombia prachtige natuurgebieden en een aantal hele gave hoogtepunten. 

Zo zou je op de grootste hangmat van Zuid-Amerika kunnen relaxen met uitzicht over de jungle, tot rust komen op de mooie stranden of de steden van Colombia kunnen verkennen. 

#4 Australië

Het is niet het goedkoopste land voor een backpack reis, maar het is het zeker waard. Australië staat echt bekend om de vele backpackers en heeft één van de meest bijzondere natuurgebieden ter wereld. 

Je kijkt hier echt je ogen uit in de Outback, het regenwoud en de kust. Daarnaast wordt er veel aan de veiligheid in Australië gedaan en is het openbaar vervoer goed geregeld.

#5 Portugal

Wanneer je liever niet te ver wilt reizen, is het ook mogelijk om te gaan backpacken in Portugal. Er is zowel in het land zelf als op de eilanden die bij Portugal horen genoeg te doen. Je kunt verschillende bezienswaardigheden bekijken en genieten van de gezellige sfeer in de steden van Portugal. 

Ook kun je ervoor kiezen om de watervallen of de vulkaan te bezoeken. Kortom: Portugal is een land waar voor iedereen iets te beleven valt! Daar komt ook nog bij kijken dat het land best goedkoop is en de infrastructuur goed is geregeld. 

Reisverzekering afsluiten

Ben jij van plan om één van deze landen te bezoeken? Denk er dan aan om een goede reisverzekering af te sluiten. Door dit te doen, ben je namelijk verzekerd bij het verliezen van je bagage of wanneer er sprake is van schade of diefstal. 

Vind je het lastig om de juiste reisverzekering af te sluiten? Wist jij dat je verschillende reisverzekeringen met elkaar kunt vergelijken. Zo zorg je ervoor dat je goed bent verzekerd tijdens je vakantie!