Vijf handige gadgets voor de avontuurlijke reiziger

Er zijn talloze gadgets op de markt voor de reiziger die graag op avontuur gaat. Ik deel ze geregeld op Droomplekken.nl, mede daarom heb ik een Top 5 gemaakt van de dingen die echt wel handig zijn op reis.

Deze gadgets leggen je avontuur net even iets professioneler vast of maken je reis net een stukje comfortabeler. En ze zijn compact, waardoor je genoeg ruimte over houdt voor je bagage.

Maak een goede foto door je verrekijker of telescoop

Ooit gehoord van digiscoping? Hiermee maak je foto’s met een camera door een telescoop heen. Ik probeer het weleens door de camera precies voor het kijkgat te houden. En het lukt aardig, al is het wel lastig om scherp te stellen. Maar daar is nu een oplossing voor.

Voor echte dierenliefhebbers heeft Swarovski Optik de variable ‘phone adapter + adapter ring’ ontwikkeld. Het is een eenvoudig systeem waarmee je je smartphone vastklikt aan je verrekijker. En zo goede foto’s kunt maken van wilde dieren die ver weg zijn.

De adapter is geschikt voor de meeste smartphones en is nauwkeurig aan te passen aan je telefooncamera. Hiermee maak je de meest gedetailleerde close-ups van dieren alsof je een spiegelreflexcamera met grote lenzen mee hebt gesjouwd. De adapter is makkelijk in gebruik en geeft een opvallend goed resultaat.

Drink overal schoon water

We weten allemaal hoe belangrijk het is om genoeg water te drinken, maar op reis heb je niet overal toegang tot schoon drinkwater. De Adventurer Opti Waterfilter van SteriPEN lost dit probleem voor je op. Hij kan tot zelfs 8.000 keer gebruikt worden, waardoor je er jarenlang profijt van hebt.

Het werkt simpel. Het ultravioletlicht moet je in een waterfles houden, waarmee je meer dan 99,9% van alle bacteriën, virussen en protozoa vernielt. Het LED-lampje geeft aan of de filter actief is, zodat je altijd weet dat je safe zit. Daarnaast fungeert daarnaast als zaklamp, zodat je zelfs in het donker een veilige slok water kunt drinken. 

Leg al je avonturen professioneel op video vast

Wil jij ook graag al je reisavonturen een stuk professioneler vast leggen? Dan is de DJI Osmo action cam van DJI iets voor jou. Het heeft een geavanceerd stabilisatiesysteem waardoor elk beeld trilvrij is. 

Het maakt eigenlijk niet uit wat je doet. Of je nu rent, over hobbelige wegen rijdt of rotsige paden beklimt, het resultaat is altijd opvallend haarscherp en geen trilling te bekennen.

De action cam heeft handige functies om extra toffe filmeffecten toe te voegen, zoals slow motion shots en zelfs bij weinig licht spectaculaire filmfragmenten opneemt. 

De ultieme powerbank

Natuurlijk had je al een powerbank, maar de Forta HD Pocket van Trust Powerbanks is andere koek. Je kunt er zelfs een auto mee starten. Zeer geschikt voor een roadtrip of om natuurlijk een omstander in nood te helpen. 

Je ontvangt een compacte doos met daarin bijgeleverde startkabels en met de twee usb-poorten kun je meerdere apparaten tegelijkertijd opladen. Met een volle powerbank laad je je telefoon tot vijf keer op. Extra handig; de powerbank heeft een zaklamp én is water-, stof- en schokbestendig. Perfect voor de echte avonturiers. 

Bingewatchen in vliegtuig en trein

Op weg naar huis ben je vast weer toe aan je favoriete films en series. Lekker je favoriete series kijken in het vliegtuig is ideaal met de in-flight device holder van Lockjaww. 

Het systeem wekt erg simpel. Je klikt de ‘device holder’ eenvoudig vast aan je vliegtuigtafeltje. Waardoor je rustig kunt kijken naar de beelden en je je handen vrij hebt.

De houder is geschikt voor smartphones en tablets. Hij past prima in je handbagage. Ideaal voor als je geen tv-scherm hebt of je simpelweg geen aflevering van je favoriete serie wil missen.

Deze kun je nu natuurlijk van tevoren downloaden. Vergeet je oortje, of beter, je koptelefoon niet.