Walvis springt vlak naast snorkelaar uit water

Deze beelden behoren tot het mooiste wat ik ooit heb gezien. Karim Iliya was aan het snorkelen toen hij plotseling enkele walvissen om hem heen zag. Bultruggen om precies te zijn. Een van de dieren dook onder, dus Karim hoopt op een breach, oftewel een sprong uit het water.

Hij keek onder zich de diepte in. Het bleef even stil, maar toen zag hij ineens een gevaarte uit de diepte komen. Ter grootte van een bus. De bultrug zwom vlak langs hem heen en sprong uit het water. Om daarna met een grote plons weer in het water te komen. Karim heeft altijd professionele videoapparatuur bij zich en legde het geheel vast.

Het geheel duurde slechts 7 seconden. Al schrok Karim wel erg. ,,Het dier wist precies wat hij deed. Maar het was toch wel iets te dichtbij voor mij.” In de video zie je eerst hoe het gebeurde en dan nog eens in slow-motion. Dan pas zie je goed met wat een kracht zo’n dier uit de diepte omhoog komt. En helemaal uit het water los komt. Meer dan intrigerende beelden toch? Zet ook je geluid aan!

Bekijk de intrigerende beelden: