blijf op de hoogte!

blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor de gratis nieuwsbrief

Win een jaar gratis wonen op Sicilië in Italië

Ken jij het plaatsje Sambuca op Sicilië? Het werd in 2016 bekroond met de titel Het mooiste Italiaanse dorp. En je kent het drankje wel waarschijnlijk. Airbnb heeft het stadje uitgekozen voor een unieke actie.

Het kwam recent in het nieuws, omdat alle jongeren er weg trokken. Nu wonen er nog maar slechts 6.000 mensen. En dus bedacht de burgemeester een ludiek plan. Hij bood huizen voor 1 euro aan, waardoor er veel mensen op af kwamen. En nu doet Airbnb een extra duit in het zakje.

Je kunt namelijk met je partner of gezin (maximaal twee volwassenen en twee kinderen) voor een jaar gratis verhuizen naar het plaatsje op het intrigerende eiland Sicilië. Het ligt op zo'n 80 kilometer van de stad Palermo.

Traditionele Siciliaanse woning

Je mag wonen in een traditioneel huis, dat net door een ontwerper is opgeknapt met typisch Siciliaanse architectuur en moderne invloeden. Dit is Italië pur sang, dat zul je al snel merken.

Het is overigens niet helemaal zonder verplichtingen. Je mag vrij wonen in een groot deel van het huis. Het overige deel wordt verhuurd via Airbnb, waarbij jij de gasheer bent. Het is dus ideaal om te testen of jij een goede gastheer bent bijvoorbeeld. Of om te zien of je dit vak leuk vindt.

Voor wie is het?

Je verhuist op 30 juni 2022 naar Sambuca waar je 3 maanden mag wennen. Daarna ben je nog 9 maanden de host van de accommodatie. Je moet Engels spreken, Italiaans is niet nodig.

Dit avontuur is voor mensen die van het leven houden. Je moet van de Italiaanse cultuur houden, het lekkere klimaat en natuurlijk het diverse Italiaanse eten en drinken. Met dus onder meer het populaire drankje Sambuca, dat hier lokaal wordt gemaakt. 

Zo geef je je op:

Airbnb heeft een speciale pagina gemaakt met meer informatie. Zodat je je goed kunt voorbereiden. Maar het is ook de plek om je op te geven.

Geef je op bij Airbnb