Word jij eigenaar van een onbewoond tropisch eiland bij Belize?

Heb jij altijd al een eigen onbewoond eiland willen bezitten? Dan is dit je kans. Al heb je niet het geld om een eigen eiland te kopen, dan kun je nu meedoen aan een uniek project. Jij kunt via een crowdfunding een deel van een tropisch eiland in de Cariben bezitten. Lees hier hoe je dat voor elkaar krijgt.

Het project is Let's Buy An Island genoemd. Bedenker Gareth Johnson wil graag het eiland op een duurzame manier en vooral kleinschalig ontwikkelen. Jij kunt daar dus aan bijdragen, als mede-eigenaar van een tropisch eiland.

Coffee Cay is een onbewoond eiland voor de kust van Belize. Het wordt nu al liefkozend Prinsdom Islandia genoemd. Het is een onbewoond stukje grond in het Caraïbisch Gebied van ongeveer 1,2 hectare groot. Coffee Cay wordt, zoals zoveel eilandjes hier, omgeven door indrukwekkende koraalriffen.

Mijn rondreis door Belize

Corno van den Berg op snorkel excursie met haaien bij Belize.

Ik maakte een heerlijke rondreis door Belize, langs intrigerende Maya ruïnes, grote koraalriffen, verlaten stranden en bijna ondoordringbaar regenwoud. Lees hier mijn reisverhaal Hoogtepunten van Belize

Bijzonder onderdeel van de Caraïben

Het is onderdeel van het imposante Belize Barrier Reef. Het Belize Barrier Reef is het op één na grootste koraalrif ter wereld en ligt voor de kust van Belize. Op en rond het eiland vind je veel mangroven, waar zeldzame dieren als de zeekoe leven. Er leven hier 350 soorten vissen en verschillende bedreigde diersoorten zoals zeeschildpadden. Deze kom je bij het snorkelen vaak tegen. 

En jij kunt een deel van het eiland kopen, wat niet al te duur is. Voor 3.250 dollar, omgerekend zo'n 3.000 euro, kun je al een deel van het eiland bezitten. Je wordt dan een investeerder. Het eiland zal verder worden ontwikkeld met bijvoorbeeld een kleine camping of tiny houses. Jij mag mee bepalen als je mee betaalt.

Daarnaast is er de mogelijkheid om citizen te worden, oftewel een bewoner. Dit kan voor 19,95 dollar (ruim 15 euro). Hiermee krijg je allerlei korting op komende acties. 

Koop hier een deel van het eiland

Er is een speciale website voor de crowdfunding opgezet. Waar je meer informatie over het project kunt vinden. Bekijk alles op letsbuyanisland.com