Video: Zo leuk lachen vossen - Droomplekken.nl

blijf op de hoogte!

blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor de gratis nieuwsbrief

Zo lief en hilarisch klinken lachende vossen

Weleens een vos horen lachen? Deze dieren doen het echt, met name als ze het naar hun zin hebben. In het opvangcentrum van Save-A-Fox in Amerika worden deze roofdieren opgevangen. Op Youtube laten ze video's zien van hun vossen en hoe de dieren spelen bijvoorbeeld. Maar ook hoe ze lachen en dat is hilarisch. Kijk maar.

Makayla Raines is de oprichter van SaveAFox Rescue, dat in de staat Minnesota is gevestigd in de Verenigde Staten. Zij en haar team vangen vossen op die in de vachtindustrie zitten of als huisdier dienden. Ze legt uit dat de dieren nu een goed leven hebben, maar dat de situatie verre van rooskleurig is. Nog steeds worden vossen gefokt om hun vacht en worden ze gekweekt als huisdier. Iets waar zij tegen is. 

Bekijk (en luister) de lachende vossen

Van deze video moest ik glimlachen. Wat een lieve geluidjes zijn het, het is net of ze giechelen, toch? Vergeet niet je geluid aan te zetten. 

Alle dieren in het opvangcentrum zijn in gevangenschap geboren en kunnen dus nooit in het wild worden vrijgelaten. Makayla vangt de dieren op en geeft ze veel ruimte en speeltijd. Waarbij ze zoveel mogelijk vrijheid krijgen. SaveAFox herbergt zowel rode vossen als poolvossen, die met name in Canada voorkomen.

Ontdek meer over SaveAFox

Ook jij kunt deze organisatie helpen. Voor meer informatie zie: SaveAFox