Belmond Andean Explorer: Luxe trein in Peru

Ontdek het landschap van Peru met deze luxe trein

De Belmond Andean Explorer is de meest luxueuze trein van Peru. Deze trein is een ideale manier om te reizen. Met talloze bijzondere vergezichten, verfijnd eten en diverse stops. Dit zijn de beste tips voor een rit met deze luxe trein.

De Belmond Andean Explorer is een van de beste manieren om door Peru te reizen. De reizen zijn over het algemeen kort, waardoor je tijd genoeg hebt voor de vele andere attracties van het land. 

Wat is er aan boord?

Dit is luxe in optima forma. De buitenkant van de trein is met de hand geschilderd. Het interieur laat veel vakmanschap zien; waaronder veel hout, met linnen beklede wanden en leren stoelen. Daarnaast biedt de trein ook airconditioning, stopcontacten om je apparatuur op te laden, een bar, een luxe restaurant en een balkon waar je heerlijk kunt uitwaaien.

Slaapkamer

De slaapkamer is zeer comfortabel. Je kunt kiezen uit een tweepersoonsbed of twee eenpersoonsbedden.

Belmond Andean Explorer Peru

De badkamer

In je eigen badkamer zie je veel lokale stenen terug komen uit Peru. En natuurlijk een badjas en slippers. Maar ook een douche, bad, wastafel en toilet.

Gratis nieuwsbrief ontvangen?

Schrijf je in en blijf wekelijks op de hoogte van het laatste reisnieuws, tips en video's.

De foto’s van de Belmond Andean Explorer spreken voor zich:

De trein reist van Cusco naar Arequipa.
De bar in de luxe trein in Peru.
Luxe trein in Peru.
Interieur trein peru

Dit is de route van de luxe slaaptrein

Je vertrekt vanuit Cusco, de oude hoofdstad van Inca’s. Daarna reis je door de vlaktes in het Andesgebergte, waarna je langs het Titicacameer rijdt en daar een stop maakt. De volgende stop is de magische Colca Canyon, de beste plek om condors te zien. De reis wordt vervolgd naar Arequipa, een stad die op de lijst van Werelderfgoed van UNESCO staat. 

De reizen met deze trein zijn kort, denk aan één nacht of twee nachten. Er wordt gewerkt aan een verbinding met Aqua Calientes, het vertrekpunt voor Machu Picchu. Al kun je al wel met een andere trein naar Machu Picchu. Beide treinreizen kun je heel goed kunt combineren met een rondreis door het land, waarbij je in een paar weken alle bezienswaardigheden van Peru kunt bezoeken. Zodat je zelfs tijd hebt voor de  Inca Trail of mijn beste tip: De alternatieve Inca Trail: de Salkantay.
Meer informatie op deze website

alle 40 artikelen over Peru

Bekijk alle artikelen