Waarom moet ik hier heen?

Een luxe trein in Peru. De Belmond Andean Explorer is een van de beste manieren om door Peru te reizen. De reizen zijn kort, waardoor je tijd genoeg hebt voor de Inca Trail, Machu Picchu, Colca Canyon en meer.

Met de luxe trein door Peru; dat is de Belmond Andean Explorer. Dit is de meest luxueuze trein van Peru en een ideale manier om te reizen door het land van de Andescondor.

Wat is er aan boord?

Dit is luxe in optima forma. De buitenkant van de trein is met de hand geschilderd. Het interieur laat veel vakmanschap zien; waaronder veel hout, met linnen beklede wanden en leren stoelen. Daarnaast biedt de trein ook airconditioning, stopcontacten om je apparatuur op te laden, een bar, een luxe restaurant en een balkon waar je heerlijk kunt uitwaaien.

Slaapkamer

De slaapkamer is zeer comfortabel. Je kunt kiezen uit een tweepersoonsbed of twee eenpersoonsbedden.

Belmond Andean Explorer Peru
Zo ziet overnachten in de luxe trein van Peru er uit.

De badkamer

In je eigen badkamer zie je veel lokale stenen terug komen uit Peru. En natuurlijk een badjas en slippers. Maar ook een douche, bad, wastafel en toilet.

De foto’s van de Belmond Andean Explorer spreken voor zich:

De bar in de luxe trein in Peru.
De bar in de luxe trein in Peru.
Luxe trein in Peru.
De trein in het heerlijke landschap van Peru.
Interieur trein peru
Het interieur van je kamer.
Mooiste treinreis zuid-amerika
Het balkon van de trein.
Overnachten in de luxe trein van Peru.
Zo ziet overnachten in de luxe trein van Peru er uit.
De trein reist van Cusco naar Arequipa.
De trein reist van Cusco naar Arequipa.

Corno’s reistips:

Peru is een heerlijk land om doorheen te reizen. Je kunt Peru ook prima combineren met Bolivia. Hieronder een aantal handige tips om je reis te plannen.

Dit is de route van de luxe slaaptrein:

Je vertrekt vanuit Cusco, de oude hoofdstad van Inca’s. Daarna reis je door de vlaktes in het Andesgebergte, waarna je langs het Titicacameer rijdt en daar een stop maakt. De volgende stop is de magische Colca Canyon, de beste plek om condors te zien. De reis wordt vervolgd naar Arequipa, een stad die op de lijst van Werelderfgoed van UNESCO staat.

De reizen met deze trein zijn kort, denk aan één nacht of twee nachten. Er wordt gewerkt aan een verbinding met Aqua Calientes, het vertrekpunt voor Machu Picchu. Al kun je al wel met een andere trein naar Machu Picchu. Beide treinreizen kun je heel goed kunt combineren met een rondreis door het land, waarbij je in een paar weken alle bezienswaardigheden van Peru kunt bezoeken. Zodat je zelfs tijd hebt voor de Inca Trail of mijn beste tip: De alternatieve Inca Trail: de Salkantay.

Deze video geeft een goed beeld van de reis:

Luxe trein Peru

Meer informatie: Belmond Andean Explorer

Treinreizen