Waarom moet ik hier heen?

De rotsformatie El Capitan is indrukwekkend om te zien. Of je hem nou van een afstandje ziet of als je boven op staat. Let op de rotsklimmers die ook naar boven gaan.

El Capitan is samen met de Half Dome het toonbeeld van Yosemite Nationaal Park. De berg staat voor het ultieme outdoorgevoel, waarmee Yosemite vaak wordt vergeleken. El Capitan is vanaf alle kanten indrukwekkend.

Deze berg is 2.307 meter hoog en piekt 910 meter boven de beroemde Yosemite-vallei uit. En is net als de Half Dome ook opvallend steil.

Bergbeklimmen El Capitan

Mede daardoor is de opvallend steile berg een echte uitdaging. Dit geldt zelfs voor de meest ervaren rotsklimmers.

Wandelen El Capitan

Wandelaars hebben het eenvoudiger en kunnen de top zonder al te veel problemen bereiken. Je kunt simpelweg de bordjes volgen. Hou er wel rekening mee dat het een piggite klim kan zijn. Met name als de zon schijnt kan het hier warm worden.

Als het heeft geregend kan het pad erg glad zijn. Ga dus goed voorbereid op pad. Eenmaal boven kun je genieten van het uitzicht over de vallei van Yosemite.

Meer informatie: www.summitpost.org/el-capitan/150993

Corno’s reistips:

Wil jij Californië bezoeken? Maak een rondreis door Californië en aangrenzende staten om dit woeste deel van Amerika te ontdekken. En vergeet uiteraard niet Los Angeles en San Francisco aan te doen. Zie hier een aantal handige tips om je bezoek te plannen.

Bergtoppen