Grand Prismatic Spring: Mooiste plek in Yellowstone! - Droomplekken.nl

blijf op de hoogte!

blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor de gratis nieuwsbrief

Grand Prismatic Spring

Mooiste heetwaterbron ter wereld

De Grand Prismatic Spring is de grootste heetwaterbron in Yellowstone National Park. Deze wereldberoemde bron is een absoluut natuurwonder. De kleuren spatten er van af als je hier rond loopt. Dit zijn de beste tips voor je bezoek aan Grand Prismatic Spring.

De bron is maar liefst 75 bij 90 meter en heeft een diepte van 49 meter. Per minuut komt er zo’n 2.000 liter water uit de grond. Grand Prismatic Spring is indrukwekkend bij elk weertype, zelfs bij regen. Sterker nog, ik vind dit de mooiste heetwaterbron ter wereld. Ik heb er talloze bezocht op mijn reizen, en dit is verreweg de meest indrukwekkende. 

Grand Prismatic Spring is een van de mooiste plekken die je ooit zult zien. De kleuren en geuren, maar ook het omliggende landschap. Het is bijna buitenaards. En indrukwekkend fraai.

Je kunt hier goed rond lopen en je verbazen over de kleuren en de oorsprong van deze heetwaterbron. Bij de bron is een houten pad aangelegd. Hierdoor kun je veilig over de bodem lopen. Jammer genoeg is het mooiste zicht vanaf boven. Maar je kunt alleen van de zijkant kijken. Al is dit ook nog zeer indrukwekkend.

De kleuren van Grand Prismatic Spring

Het hete water heeft een constante temperatuur van 85 graden. Doordat het water extreem zuiver is zie je een diepblauwe kleur. De randen zijn oranje van keur. Dit komt door miljoenen bacteriën die daar leven. Op die plekken is het water veel koeler, zodat er leven kan ontstaan.

Fairy Falls: Beste zicht op Grand Prismatic Spring!

Het alternatieve uitkijkpunt bij Grand Prismatic Spring.

Opmerkelijk genoeg biedt de wandeling naar Grand Prismatic Spring niet het beste uitzicht op de heetwaterbron. Daarvoor moet je parkeren bij de parkeerplaats van Fairy Falls. De wandeling naar het mooiste uitkijkpunt is ongeveer 1,5 kilometer lang. Heen en terug is dus 3 kilometer. 

Neem het pad naar links als jij bij de splitsing komt. En dan na een paar honderd meter openbaart zich het ongekend fraaie uitzicht. Je kunt dezelfde route terug lopen. Of doorlopen naar Fairy Falls. Dit is een waterval. De wandeling naar de waterval is 9 kilometer, heen en terug.

Locatie van Grand Prismatic Spring:

Deze heetwaterbron ligt in het Midway Geyser Basin. Vanaf de parkeerplaats is het enkele minuten lopen naar de heetwaterbron. Onderweg kom je nog andere bronnen tegen zoals de Turqouise Pool, Opal Pool en de Excelsior Gayer Crater.

Meer informatie: nps.gov/yell/grandprismatic

alle 151 artikelen over Verenigde Staten

Bekijk alle artikelen