Great Zimbabwe Ruïnes

Ontdek het op vier na grootste bouwwerk van de mens

Great Zimbabwe Ruïnes zijn wonderlijke ruïnes van het ooit machtige Zimbabwe. Dit is een mythische plek, waar ooit de Afrikaanse koningen heersten. En, volgens de legendes, leefde hier ook de Queen van Sheba.

Welkom in de onbekende Great Zimbabwe Ruins, een stad die is uitgeroepen tot Werelderfgoed van UNESCO. Dat ver van de gebaande paden ligt. Waar het verleden voor het oprapen ligt.

De wonderlijke bouw van Great Zimbabwe Ruins. ©Corno van den Berg

Vergis je niet; Great Zimbabwe Ruins is het op vier na grootste bouwwerk van de mens. Na de Chinese Muur in China, Machu Picchu in Peru, de Piramiden van Gizeh in Egypte en Angkor Wat in Cambodja. Dat is wel een aardig lijstje toch?

Je struikelt over de overblijfselen van de koningen. ©Corno van den Berg

Met een gids of zelf op pad?

Ik bezocht de Great Zimbabwe Ruïnes met een gids. Hij vertelde me van alles over de overblijfselen. En dat de stad waarschijnlijk is gebouwd tussen ca. 1400 en 1450 na Chr. Ik leerde veel over deze plek. Iets wat me in mijn eentje niet was gelukt. Daarnaast is vervoer naar deze afgelegen plek wel handig om te regelen.

Het uitzicht van bovenaf op de Grote Muur in de vallei. ©Corno van den Berg

Er zijn hier talloze opgravingen gedaan waarbij porselein uit China werd gevonden, net als aardewerk uit Perzië en kralen uit India. Het is het bewijs dat er toen al veel handel werd gedreven met andere volkeren.

Dwalen door Great Zimbabwe Ruins. ©Corno van den Berg

Het is onduidelijk waarom de stad ten onder is gegaan. Helaas is door plunderingen veel van de geschiedenis verloren is gegaan. Waardoor dit een van de grote mysteries is van Afrika.

De buitenkant van de Grote Muur. ©Corno van den Berg

Mijn Tips

Lees hier alle Bucket List Tips voor Zimbabwe

Lees mijn Tips

alle 12 artikelen over Zimbabwe

Bekijk alle artikelen