Zambezi Sunset Cruise

Vaar in een boot over de machtige Zambezi, langs nijlpaarden en nijlkrokodillen.

De Zambezi Sunset Cruise is de beste manier om de wereldberoemde Zambezi-rivier te verkennen. Onderweg zie je nijlpaarden en nijlkrokodillen en natuurlijk de zonsondergang. Dat gebeurt op een heerlijke, relaxte manier bij de beroemde Victoria-watervallen.

En ja, de Zambezi-rivier is bekend van de Vic Falls. Maar wat gebeurt er met het water als het beneden is? Dat kun je ervaren via een populaire excursie; een Zambezi Cruise. Bij zonsondergang. In het machtige Zimbabwe.

Op de Sunset Cruise zijn de drankjes en het uitzicht inbegrepen. ©Corno van den Berg

Hoe ziet de excursie er uit?

Je stapt op een speciale boot, die lekker laag bij het water ligt. Zodat je goed over de rivier kunt kijken. De boot vaart langzaam, terwijl een gids uitleg geeft. Over de immense rivier, maar vooral ook over de dieren die gebruik maken van het water.

Lekker achterover leunen, terwijl het landschap voorbij drijft. De zon gaat onder; het einde van een heerlijk dagje ‘spelen’ met water. Met diverse dieren die zich laten zien. Denk aan het nijlpaard alsook de levensgevaarlijke nijlkrokodil. Al zie je meestal de jonge dieren. Ik zag er vier op mijn excursie. Ze liggen vaak te zonnen op een zandbank aan de rivier kant. 

Hou er rekening mee dat een boos nijlpaard nog gevaarlijker is dan de scherpe tandjes van een krokodil. En dat laten ze ook wel zien. Voor je het weet zie je ze ook met elkaar een robbertje vechten. Althans, ze laten hun open bek zien, met vervaarlijke tanden. 

Terwijl langzaam de zon onder gaat… Een Zambezi Cruise is een ideale afsluiting van de dag.

Mijn Tips

Lees hier alle Bucket List Tips voor Zimbabwe

Lees mijn Tips

alle 12 artikelen over Zimbabwe

Bekijk alle artikelen