Waarom moet ik hier heen?

De beste manier om de wereldberoemde Zambezi-rivier te verkennen is per Sunset Cruise. Onderweg zie je nijlpaarden en nijlkrokodillen en natuurlijk de zonsondergang. Op een heerlijke, relaxte manier.

En ja, de Zambezi-rivier ken je van Victoria Watervallen, ook wel bekend als Vic Falls. Maar wat gebeurt er met het water als het beneden is? Dat kun je ervaren via een populaire excursie; een Zambezi Cruise. Bij zonsondergang. In het machtige Zimbabwe.

Op de Sunset Cruise zijn de drankjes inbegrepen.
Op de Sunset Cruise zijn de drankjes inbegrepen. Corno van den Berg

Lekker achterover leunen, terwijl het landschap voorbij drijft. De zon gaat onder; het einde van een heerlijk dagje ‘spelen’ met water. Met diverse dieren die zich laten zien. Denk aan het nijlpaard alsook de levensgevaarlijke nijlkrokodil. Al zie je meestal de jonge dieren. Ik zag er vier op mijn excursie. Ze liggen vaak te zonnen op een zandbank aan de rivier kant.

Hou er rekening mee dat een boos nijlpaard nog gevaarlijker is dan de scherpe tandjes van een krokodil. En dat laten ze ook wel zien. Voor je het weet zie je ze ook met elkaar een robbertje vechten. Althans, ze laten hun open bek zien, met vervaarlijke tanden.

Terwijl langzaam de zon onder gaat… Een Zambezi Cruise is een ideale afsluiting van de dag.

Cruise