Waarom moet ik hier heen?

Kootenay National Park is populair bij Canadezen, maar veel minder bij Europeanen. De reden is vooral dat het park veel minder bekend is. Wat onterecht is.

Kootenay National Park ligt naast het wereldberoemde Banff National Park. Maar Kootenay is veel minder bekend. Dat is onterecht. Het biedt dezelfde wildernis, dezelfde wilde dieren, maar veel minder toeristen.

Daarom is Kootenay zeer geschikt voor avonturiers die graag zelf op ontdekking gaan. Naar de meren, de rivieren, de bruine en zwarte beren en nog veel meer. Dit is ruig Canada.

Bezienswaardigheden Kootenay National Park:

Marble Canyon

Marble Canyon in Kootenay National Park.
Marble Canyon in Kootenay National Park.

Volgens velen behoort Marble Canyon tot de mooiste plekken van British Columbia. Hier slijt de rivier al eeuwen met helderblauw gletsjerwater door de kalkstenen rotsen. De Marble Canyon Trail is bijna een kilometer lang en leid je langs de mooiste plekjes. Dit is een plek voor heerlijke foto’s, op elk moment van de dag.

Heetwaterbronnen Kootenay

De Dewar Creek Hot Springs zijn heetwaterbronnen middenin The Rockies. De diverse bronnen zijn meer dan de moeite waard. De reden dat ze minder bekend zijn is simpel. Ze liggen afgelegen en zijn niet eenvoudig te bereiken. Je moet hiervoor een 4×4 auto hebben en de weg weten. Te voet kun je ze ook bereiken, net als te paard. Vraag ter plekke naar de omstandigheden van het pad.

Let op; de meeste ‘hotsprings’ zijn letterlijk te ‘hot’. Eentje is minder warm en heerlijk om in te badderen. Wat heerlijk is na een stevige wandeling door de bossen en bergen van Kootenay.

Paint Pots

De Paint Pots in Kootenay National Park.
De Paint Pots in Kootenay National Park.

De Paint Pots zijn in feite borrelende modderbronnen. In Kootenay vind je diverse soorten, waaronder warme roestkleurige mineraalbronnen. Deze merkwaardige natuurverschijnselen liggen vlakbij Numa Falls. Er is een wandelpad aangelegd om alles veilig te kunnen bekijken.

Olive Lake

Olive Lake in Kootenay is een van de favorieten bij veel wandelaars. De reden is het opvallend groene water; ‘emerald’ volgens de Canadezen. Het meer ligt zo’n 8 kilometer ten noorden van het stadje Radium Hot Springs. Hij ligt langs de weg, dus is hij eenvoudig te bereiken. Rond het meer ligt een wandelpad. Terwijl ook een deel van het pad een houten wandelpad heeft, want de bodem kan hier erg nat zijn. Ook zijn er diverse uitkijkpunten over het meer.

Sinclair Canyon

Sinclair Canyon in Kootenay National Park.
Sinclair Canyon in Kootenay National Park.

De Sinclair Canyon is een nauwe doorgang in het park. Je kunt deze kloof met de auto en te voet ontdekken. Voor foto’s is het wat donker, maar als je je camera goed kent lukt het zeker. En krijg je goede sfeervolle foto’s.

Numa Falls

Numa Falls in Kootenay National Park.
Numa Falls in Kootenay National Park.

Het fraaie Numa Falls behoort tot de hoogtepunten van Kootenay. Hier wringt het water zich door de rotsen. Wat bijzondere foto’s oplevert. Je kunt hier het gehele jaar door heen, maar het mooist is het water in het voorjaar en aan het begin van de zomer.

De dieren van Kootenay National Park:

Een bruine beer met jongen in Kootenay National Park.
Een bruine beer met jongen in Kootenay National Park.

Als je hier loopt of rijdt kun je talloze dieren tegen komen. Zoals de bruine beer, Amerikaanse zwarte beer, wolf, coyote, poema, lynx, rode lynx, eland en diverse soorten herten. Maar bijvoorbeeld het dikhoornschaap en sneeuwgeit.

Corno’s reistips:

Als je door Canada wilt reizen, kun je dit zelf organiseren of een complete rondreis boeken. Je kunt met een huurauto van hotel naar hotel gaan, of lekker avontuurlijk met een camper door het land rijden. Hieronder mijn tips om je reis al dan niet zelf of georganiseerd te regelen.

Heetwaterbronnen