Rendiertocht in Fins Lapland in de winter

Met een rendier en een slee op zoek naar het Noorderlicht

Een rendiertocht in Fins Lapland in de winter is een relaxte manier om van het heerlijke sneeuw landschap te genieten. Dit is Finland op zijn mooist in de winter. Je hebt diverse excursies om te kiezen. Ik heb er meerdere gedaan en geef hier tips welke het beste is voor jou. Dit zijn de rendierexcursies waaruit je kunt kiezen.

Een rendiertocht is een heerlijke manier om een rendier beter te leren kennen. Bij deze excursie zit je op de slede, terwijl het rendier je voort trekt. Het meest uniek is in de avond op zoek te gaan naar het Noorderlicht.

Rendier tocht overdag

Een tocht met een slee met rendier. ©Corno van den Berg

Gedurende de dag kun je op talloze locaties een tocht met een rendierslee maken. Een gids geeft je uitleg over de tour. Je krijgt een rendiervel om op te zitten, en als het heel koud ook een om je warm te houden. Al kan dit ook een deken zijn. 

Het rendier neemt je mee het bos in, terwijl de gids je uitleg geeft over het dier. Maar ook over het landschap, de Finse bossen en natuurlijk de sneeuw en meer. Deze excursie duurt ongeveer een uur of anderhalf uur. 

Rendier tocht met Noorderlicht

Rendieren en het Noorderlicht. ©Corno van den Berg

Een rendier excursie waarbij in de avond op zoek gaat naar het Noorderlicht. In mijn ogen is dit leukste manier om het Noorderlicht te beleven. Je wordt eerst naar een parkeerplek in het bos gebracht, al kun je ook met je eigen auto gaan. Waar het rendier met slee op je wacht.

De gids legt je uit wat de route zal zijn. Deze is meestal korter dan bijvoorbeeld overdag. De reden is om meer te genieten van het Noorderlicht, mits dat aanwezig is natuurlijk. Waarbij je een stop maakt bij een kampvuur dat de gids maakt. Waarbij je warme thee van bessen krijgt.

Mijn tips voor de rendier excursie

Rendieren zijn ongekend sterk en kunnen de slee met gemak uren trekken. Maar deze dieren zijn ook wel nors en eigenwijs. Waardoor ze niet altijd zin hebben en dat duidelijk laten merken.

Je zit stil, dus de kou kan wel grip op je krijgen. Hou daar rekening mee met je kleding keuze. Een muts en goede handschoenen zijn noodzakelijk. Deze excursie is perfect voor foto’s, want je hebt licht genoeg en de dieren zijn niet echt schuw. 

Mijn Tips

Lees hier alle Bucket List Tips voor Finland

Lees mijn tips

alle 14 artikelen over Finland

Bekijk alle artikelen