Waarom moet ik dit doen?

Een rendiertocht is een heerlijke manier om een rendier beter te leren kennen. Bij deze excursie zit je op de slede, terwijl het rendier je voort trekt. Het meest uniek is in de avond op zoek te gaan naar het Noorderlicht.

Een rendiertocht in Fins Lapland is een relaxte manier om van het heerlijke sneeuw landschap te genieten. Dit is Finland op zijn mooist. Je hebt diverse excursies om te kiezen. Ik heb er meerdere gedaan en geef hier tips welke het beste is voor jou. Dit zijn de excursies waaruit je kunt kiezen.

Rendier tocht overdag

Gedurende de dag kun je op talloze locaties een tocht met een rendierslee maken. Een gids geeft je uitleg over de tour. Je krijgt een rendiervel om op te zitten, en als het heel koud ook een om je warm te houden. Al kan dit ook een deken zijn.

Het rendier neemt je mee het bos in, terwijl de gids je uitleg geeft over het dier. Maar ook over het landschap, de Finse bossen en natuurlijk de sneeuw en meer. Deze excursie duurt ongeveer een uur of anderhalf uur.

Rendier tocht met Noorderlicht

Rendieren en het Noorderlicht.
Rendieren en het Noorderlicht. Corno van den Berg

Een rendier excursie waarbij in de avond op zoek gaat naar het Noorderlicht. In mijn ogen is dit leukste manier om het Noorderlicht te beleven.

Je wordt eerst naar een parkeerplek in het bos gebracht, al kun je ook met je eigen auto gaan. Waar het rendier met slee op je wacht. De gids legt je uit wat de route zal zijn. Deze is meestal korter dan bijvoorbeeld overdag.

De reden is om meer te genieten van het Noorderlicht, mits dat aanwezig is natuurlijk. Waarbij je een stop maakt bij een kampvuur dat de gids maakt. Waarbij je warme bessenthee krijgt.

Een tocht met een slee met rendier.
Een tocht met een slee met rendier. Corno van den Berg

Corno’s reistips:

Als je op vakantie wilt naar Finland, kun je dit zelf organiseren of een complete rondreis boeken. Met name het laatste ontneemt je heel wat zorgen, zodat je op je gemak kunt reizen.

Ik ging diverse keren met Buro Scanbrit op pad, waaronder twee keer naar Fins Lapland. Zowel in de zomer als winter.

Boek jouw wintervakantie naar Fins Lapland bij Buro Scanbrit, dé vakantiespecialist naar Noordwest-Europa. Bekijk alle reizen en excursies ophttps://www.buroscanbrit.nl/winter-adventure-nellim

 

Mijn tips voor de rendier excursie

Rendieren zijn ongekend sterk en kunnen de slee met gemak uren trekken. Maar deze dieren zijn ook wel nors en eigenwijs, waardoor ze niet altijd zin hebben en dat duidelijk laten merken.

Je zit stil, dus de kou kan wel grip op je krijgen. Hou daar rekening mee met je kleding keuze. Een muts en goede handschoenen zijn noodzakelijk.

Deze excursie is perfect voor foto’s, want je hebt licht genoeg en de dieren zijn niet echt schuw.